avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat fiscal anaf si/sau factura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat fiscal anaf si/sau factura

Este o firma care are o masina de vanzare.
Conform celor spuse, persoana de la firma cu care am vorbit, masina a fost cumparata de noua, in Germania, in 2011.
Mi-a spus, ca firmele au nevoie de 1 saptamana, pentru a scoate fiscal de la Anaf, ca nu este in datorii.

In acest moment, masina este inmatriculata in orasul X, din Romania.
Eu, fiind din orasul Y, din Romania, am nevoie de certificat fiscal, pentru a o pune pe numele meu?
Sau factura ajunge?
Pe factura se va trece valoarea reala de pe piata, la care se adauga si un TVA.

Desi nu cred ca ar fi cazul, faptul ca daca eu am pus masina pe numele meu, in caz de insolventa, firma nu mai are nici un drept asupra masinii, nu?

Apreciez raspunsurile, si daca ma sunt lucruri la care sa am grija, va rog sa imi spuneti!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:47, 4 Mai 2017
Pentru inmatriculare vehicul obligatoriu este necesar ca vanzatorul la intocmirea formalitatilor tranzactionare auto sa depuna certificatul fiscal
invocarea de diferite motive pentru neprezentare certificat fiscal ridica suspiciuni asupra posibilelor debite in evidenta vanzatorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat fiscal anaf si/sau factura WStefan WStefan Este o firma care are o masina de vanzare. Conform celor spuse, persoana de la firma cu care am vorbit, masina a fost cumparata de noua, in Germania, in ... (vezi toată discuția)
Vânzare - cumparare auto mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Am cumpărat o mașină în luna octombrie 2017, dar certificatul fiscal l-am primit in 4 ianuarie 2018 . Intrebarea mea este : Primesc amenda ,daca ma duc sa ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta si revanduta corina_chipirog corina_chipirog Buna ziua. Am vandut o masina cuiva si pana am reusit sa scot fiscalul, a durat cateva luni, persoana in cauza a vandut-o mai departe, care la randul ei a ... (vezi toată discuția)