avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren

Bună ziua!
Am nevoie de clarificări cu privire la următoarea situație: este vorba despre un teren, care are mai mulți moștenitori (fiii moștenitorilor de drept, toți trei decedați în 1972, 1996, respectiv 2015). De la moartea primului moștenitor, cel din 1972, numai moștenitorul decedat în 2015 a achitat taxele și impozitele aferente (toate cu chitanțe pe numele lui), iar, din 2015, fiii acestuia au continuat să le achite. Fiii moștenitorilor decedați în 1972, respectiv 1996 nu au achitat absolut nicio taxă anuală, nu s-au ocupat de întreținerea terenului, nici măcar de exploatarea sa.
În prezent, terenul nu are succesiunea făcută.
În aceste condiții: au dreptul copiii moștenitorului decedat în 2015 (cei care au plăti t taxele din anul 1972) să facă succesiunea direct pe numele lor, fără ca ceilalți să mai aibă vreun drept asupra terenului respectiv? Sau este obligatorie realizarea succesiunii pe numele tuturor moștenitorilor legali, urmând ca ceilalți să despăgubească, în cuantumul taxelor care le-ar fi revenit, pe moștenitorul decedat în 2015, implicit pe fiii acestuia, moștenitorii actuali în viață?
Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2017
ContSters428907, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters428907 , utilizator 11:19, 10 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
TTeo a scris:

... este vorba despre un teren, care are mai mulți moștenitori ...

Doar terenul cimitirului are (conține) mai mulți moștenitori :) (și mulți alții - fiecare ce-or fi fost pe vremea când au fost).

Altfel, terenul despre care vorbiți este doar un bun, care a aparținut unei/unor persoane decedate. Moștenitorii sunt ai unei persoane decedate. (nu ai unui scaun, teren etc).

De acolo începeți dezbaterea succesiunilor - de la cel dintâi decedat căruia i-a aparținut terenul (sau parte din teren). Presupun că e vorba despre bunicul/bunica (autorul celor trei moștenitori decedați mai târziu, începând din 72 și mai încolo).
Ultima modificare: Miercuri, 10 Mai 2017
romascanu, moderator
Va multumesc pentru clarificarile conceptuale!
Va multumesc pentru raspunsul dvs amiabil. Imi clarifica foarte bine ceea ce doream sa aflu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un ... sandu.53 sandu.53 Bunicul meu a primit in 1946 2 locuri de veci concesionate intr-un cimitir parohial!El a decedat in 1972 si ulterior si bunica mea in 1991.Ei au avut 5 copii ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor valeriandinu valeriandinu 1. Cu foarte multi ani in urma, dupa decesul ultimului bunic din partea tatalui, fratii si surorile acestuia din urma, in viata la data efectuarii succesiunii, ... (vezi toată discuția)