avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită spatiul mimim de locuit
Discuție deschisă în Executare silită

spatiul mimim de locuit

Stiu ca exista o lege care interzice executarea silita a unui imobil daca acesta este considerat spatiul minim de locuit pentru o familie. De ce nu este invocata aceasta lege in relatiile cu executorii judecatoresti? Dl. avocat Piperea a adus in discutie speta Kusinova care a fost dezbatuta in parlamentul european si care a avut castig de cauza. Daca ar raspunde la intrebari un avocat bine pregatit cred ca multi oameni necajiti din aceasta tara ar mai avea o speranta.
Exista o astfel de lege si este invocata in relatiile cu executorii judecatoresti, numai ca, ce nu stiti dvs. si probabil nici altii, este ca aceasta insesizabilitate ce vizeaza spatiul minim locuit de debitor si familia sa, este relativa si nu una absoluta, adica mai pe romaneste, nu se poate aplica oricand si oricum si nu poate fi opusa oricarui creditor.

yomasse a scris:
... cred ca multi oameni necajiti din aceasta tara ar mai avea o speranta.

Speranta sa ce? Sa nu plateasca ce au imprumutat si ce au consumat? Nu se poate asa ceva!
Ce inseamna relativ in acceptiunea dvs. in aceasta speta? Carui creditor, va rog sa dati un exemplu concret, nu se poate aplica? Dar despre haosul din sistemul fiscal care a generat toate aceste tragedii, ce spuneti? Mai ales incepand cu 2008 unde a fost hotie pe fata?
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2017
yomasse, utilizator
yomasse a scris:
Ce inseamna relativ in acceptiunea dvs. in aceasta speta?

Care-i speta ca eu nu o vad? Ce ati scris dvs este poate un subiect de presa, dar nu e speta.
Relativ in cazul de fata inseamna ca insesizabilitatea ce vizeaza spatiul minim locuit de debitor si familia sa nu poate fi opusa oricui, ci numai anumitor credtori, si in anumite situatii.

yomasse a scris:
Carui creditor, va rog sa dati un exemplu concret, nu se poate aplica?

Un exemplu este creditorul fiscal, respectiv statul.

yomasse a scris:
Dar despre haosul din sistemul fiscal care a generat toate aceste tragedii, ce spuneti? Mai ales incepand cu 2008 unde a fost hotie pe fata?

Ce sa spun? S-a intamplat ce s-a intamplat in toate domeniile in Romania, lucruri bune si lucruri mai putin bune. Si eu tot in Romania traiesc. Dar ce credeti, ca in alte tari treaba e roza? NU. Insa asta este o alta discutie care excede scopul juridic al acestui forum.

Acum ca, eu v-am raspuns, as vrea sa va intreb si eu ceva:
Dvs aveti vreo problema concreta sau doar vă pitulați de careva ... si ati nimerit p-aici?
Sincer.
Buna ziua. Am o problema concreta, nu ma pitulez de nimeni, mai ales ca am un dosar in instanta cu acesti vestiti KRUK. Problema este ca si eu , ca si oricare om responsabil,gandesc in avans si incerc sa ma apar de abuzuri. De aceea ma informez si pun intrebari in mai multe locuri pentru a gasi cat de cat un raspuns la ce ma intereseaza. Daca dvs. aveti ceva de spus la intrebarea pe care am pus-o, macar faceti o trimitere la o lege sau dati un raspuns concret chiar daca este o speta sau un subiect de presa. Nu cred ca este asa de greu sa va ganditi ca cel care a pus o asemenea intrebare se poate confrunta cu o executare silita pe locuina de 50mp in care sta cu familia. Nici macar nu va trebuiesc aceste amanunte ca sa puteti spune care este aceasta lege si eu o voi citi si voi intelege ce trebuie inteles. Insa modul dvs. de comunicare lasa de dorit si ar fi mai onest sa nu mai dati raspunsuri in doi peri.
@yomasse, ce sa va spun ..? Felul in care ati decis sa abordati chestiunea nu l-as recomanda cuiva, deoarece o astfel de atitudine este tolerabila, cel mult, atunci cand platiti pentru o consultanta (si nici atunci nu este frumos sa procedati asa), insa in cazul nostru, aici pe forum, fiecare dispune cum doreste de timpul si cunostintele sale, asa incat, tinand cont totodata si de principiul potrivit cu care tonul face muzica, imi rezerv dreptul sa imi vad de treaba mea, si nu de a dvs. Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplată credit bancar, executare silita imobil neipotecat. este posibil? marilin marilin Daca am executare silita pt neplata unui credit bancar, mi se poate executa si casa chiar daca nu am girat cu ea? (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale, amenintare cu executare imobiliara Raisa27 Raisa27 Buna seara! Am un credit nevoi personale fara ipoteca și situația financiară nu mi-a mai permis să plătesc creditul iar acum firma de recuperare mă ... (vezi toată discuția)
Executare silita Britney Britney Buna ziua.Anul trecut am primit înștiințare pt executare silita a apartamentului am vorbit cu executorul,am platit o suma mai mare la inceput pe urma am ... (vezi toată discuția)