avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 0,45% alcoolemie - suflat in fiola, refuz prelevare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

0,45% alcoolemie - suflat in fiola, refuz prelevare probe biologice

Va rog sa ma ajutati. Fratele meu in ziua de Paste a fost oprit de politie in Bucuresti si a fost gasit cu 0,45% alcoolemie in aerul expirat. Nu pot sa va spun exact ce s-a intamplat pentru ca eu relatez acum din ceea ce mi-a povestit el. I s-a luat permisul si pentru ca a refuzat sa i se preleveze probe de sange a fost urcat in masina de politie si dus cu forta .... cu sirene ca pe ultimul infractor ..... la spital pentru recoltare de sange. Bineinteles ca medicul nu i-a luat sange deoarece fratele meu era foarte speriat si confuz avand in vedere de ceea ce i s-a intamplat. Noi acum vrem sa-l ajutam dar nu prea stim ce trebuie sa facem. In afar de faptul ca i s-a luat permisul, probabil risca si dosar penal. Inteleg ca nu trebuia sa se urce la volan baut dar asta nu inseamna ca politia trebuie sa se poarte cu el ca si cum ar fi omorat pe cineva. Subliniez ca acum el este foarte marcat si nu mai doarme , nu mai mananca....iar faptul ca era baut la volan este din cauza problemelor personale pe care le are cu fosta sotie care-l santajeaza nedandu-i voie sa-si viziteze fetita. Nu stim ce trebuie facut in astfel de situatii. Va rog sa ma indrumati ce trebuie facut. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:10, 7 Mai 2017
Recomandarea mea e sa angajeze un avocat va avea nevoie.

Politistii au procedat corect ... dansul a refuzat coperarea cu ei ... refuzand recoltarea din start e infractiune deci i se face dosar penal iar procurorul va decide ce e de facut mai departe.

Bineinteles ca medicul nu i-a luat sange deoarece fratele meu era foarte speriat si confuz avand in vedere de ceea ce i s-a intamplat.

Va contrazic ... medicul nu a luat probele din cauza refuzului nu deoarece era speriat ...

Cat despre faptul ca justifica ca a baut pentru ca .... nu conteza de ce ... a comis o infractiune deci va trebuii sa fie matur si sa suporte consecintele.
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2017
Burghardt Norbert,
Nu a procedat bine refuzand prelevarea. I s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 337 alin. 1 c.p. Urmeaza sa fie citat la politie. Cat dureaza cercetarile nu va avea dreptul sa conduca.
Daca v-a fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza in baza hotararii definitive.
Aveti dreptul sa ii angajati un avocat.

ART. 337 c.p.
Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice
Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive*) se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
Unu. Partea buna. In unele tari europene in astfel de situatii fratele d-voastra n-ar mai fi ajuns acasa ci direct in arest, in Romania regimul e mult mai lejer. In plus, practica in materie in astfel de cazuri este in jur de 1 an inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei. Asadar, nu o sa i se intample mare lucru. (Cel mai important politician roman in viata are o condamnare de doi ani cu suspendare si e bien, merci, sans problème).
Doi. Partea mai putin buna. Potrivit disp. art. 114 din OUG 195/2002 raportal la disp. art. 337 din Codul Penal permisul de conducere al fratelui d-voastra va fi anulat. O sa-l poata lua inapoi dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2017
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Ca urmare a refuzului prelevarii exista riscul unei pedepse cu executare.
S-a expus unui risc care nu era necesar deoarece poate fi dovedit vinovat si condamnat si in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme , niste raspunsuri va rog buli83 buli83 buna ziua , mi sa retinut permisu de conducere , eram stationat in Peco , mi sa spus ca am circulat cu o viteza de 109 km , am suflat in etilotest , nici macar ... (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alccol maria2025 maria2025 Salut,am si eu o intrebare va rog care stiti raspunsul sa mi-l spune-ti .acum o saptamana mi-a fost luat permisul pentru alccol am avut 0,49 in fiola dar sange ... (vezi toată discuția)
Alcool edyandrei edyandrei buna ziua in data de 13 01 2016 m-am acrosat usor de un automobil marca logan. problema este ca consmasem alcool. la venirea politiei au constatat accidentul ... (vezi toată discuția)