avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile detinatorilor de uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile detinatorilor de uzufruct viager

Pot uzufructuarii sa modifice instalatiile de furnizare a gazului si a curentului electric fara acordul proprietarului inscris in acte in sensul separarii consumului?
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 00:03, 7 Mai 2017
Da.
Separarea consumului nu schimba deloc destinatia bunului si este o lucrare care sporeste valoarea acestuia. In plus, proprietarul poate pretinde ridicarea lucrarilor facute de uzufructuar doar la sfarsitul perioadei uzufructului cand poate pretinde readucerea bunului la starea anterioara.
Daca cei de la compania de gaze și electrica va executa lucrarea fara acordul proprietarului, da, o puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare la instalatia de gaze de pe o proprietate particulara ContSters218995 ContSters218995 S-ar putea un raspuns concret? Va prezint un caz:-proprietar1 la curte cu casa, detine o instalatie de gaze efectuata conform unui proiect legal, platita, ... (vezi toată discuția)
Uzufruct DATSCH2010 DATSCH2010 1.Daca am mostenit o casa asupra careia exista o persoana care are drept de uzufruct viager, si nu este cluaza d eintretinere, sunt obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager AVOL AVOL Am tot incercat sa ma lamuresc si pe alte cai si nu am reusit, de aceea intreb : cheltuielile legate de folosinta bunului ( in speta cotele lunare de ... (vezi toată discuția)