1. As dori sa stiu unde se incadreaza fapta unui presedinte de asociatie de proprietari de a refuza:
- punerea la dispozitie a unor copii dupa documentele solicitate
- refuzul de a raspunde la petitii
- refuzul de a raspunde la contestatii privind lista de plata a obligatiilor de intretinere
- refuzul de a transmite proprietarilor hotararea adunarii generale pentru a lua act de hotararile luate ingradind astfel dreptul proprietarului de a a ataca in instanta aceasta hotarare in termenul legal de 45 de zile prevazul in Legea 230/2007
- refuzul de a mai primi corespondenta prin posta, refuzand in acest sens expeditiile efectuate cu confirmare de primire.
2. Cine sanctioneaza concret aceste fapte, politia sau primaria?
3. Faptele mentionate pot face obiectul unei plangeri penale?
Consider ca nimeni nu ne poate anula niste drepturi si in acest caz nu putem apela la prevederi din Codul Civil sau Penal? Atat Legea nr. 230/2007 cat si HG nr.1588/2007 are foarte multe lipsuri si acestea sunt speculate.
1. - Se incadreaza intr un proces civil
2. -Politia nu se implica , iar daca locuiti in sectorul rosu , aveti sanse putine
3. - Nu
Asadar ce a mai ramas sa faceti ? eu zic : punctul 1
Eu zic ca pierdeti vremea degeaba prin instanta cu o astfel de speta. Instanta nu poate dispune aplicarea unei sanctiuni ci doar cei din primarie. Instanta poate doar obliga la respectarea prevederilor legale.
Pot aceste fapte intra in incidenta art.297 NCP infractiuni in serviciu; abuz in serviciu ? Potrivit dispoziţiilor art. 308 NCP, subiect activ al infracţiunii de mai sus poate fi şi persoana asimilată funcţionarului public sau o persoană care exercită o însărcinare în cadrul oricărei persoane juridice.
Membri comitetuluil executiv ai asoc. de proprietari nu pot insa fi asimilati in categoria "persoanelor care exercită o însărcinare în cadrul oricărei persoane juridice" dispozitia alternativa a art.308 NCP ? .
Amenda
poparlan
poate comitetul executiv sa amendeze un locatar care umbla mereu la camerele de supraveghere montate legal?
persoana a fost avertizata de politie care a venit ... (vezi toată discuția)