Un salariat a savarsit o infractiune cu un autovehicul apartinand societatii (a condus fara permis).
S-a deschis un dosar penal, cercetare, declaratii, etc. Adtorul societatii a declarat ca nu dorim sa fim parte civila, nu suntem parte vatamata, nu am depus plangere penala. Societatea nu vrea sa fie implicata in acest dosar, intrucat nu ni s-a produs nicio paguba, salariatul a si fost concediat intre timp.
Cu toate acestea, am primit citatie ca parte civila, iar pe portal just figuram ca parte vatamata??!!
Ce putem face sa nu mai fim implicati in acest dosar? nu vrem sa ne plimbam prin alte judete si nu vrem sa platim cheltuieli de judecata.
Daca am dat declaratie la dosar nu se tine cont de ea? cine decide ca eu sunt parte vatamata daca nu sunt?
A fost vorba de un accident? Atunci sigur veti fi parte vatamata, fie ca vreti fie ca nu. Eu va sfatuiesc sa trimiteti cerere din partea societatii prin care sa spuneti ca nu vreti sa va constituiti parte civila. Doar in acest caz puteti renunta.
Multumesc pentru raspuns.
Nu, nu a fost niciun accident. Inculpatul care nu poseda permis, a luat masina firmei si s-a plimbat cu ea, fiind depistat de politie.
Chiar nu dorim sa fim implicati, nu mi s-a produs nicio paguba. Cum de s-a decis din oficiu ca eu sunt parte vatamata, daca in faza de cercetare am declarat ca nu avem nicio pretentie, nu ne constituim parte civila, etc.?
Ce se intampla daca trimit la instanta (din nou) o adresa prin care mentionez ca nu ma constitui parte civila, vatamata, ... ?
Multumesc
Ma gandesc ca i s-a retinut si infractiunea de furt in scop de folosinta.
In calitate de persoana vatamata puteti instiinta organul judiciar ca nu doriti sa participati la procesul penal, totusi, daca organul considera necesar o sa va audieze in calitate de martor.