avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu - datorie anulata
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu - datorie anulata

Buna ziua. Revin cu o problema.
In urma cu 8 ani cineva mi-a furat cardul de credit si a scos o suma de aproximativ 1000 de lei. Dupa verificari au constatat ca da, nu am fost eu cea care a retras banii. Bun, eu nu mai trebuia sa achit suma. Cei de la banca au spus ca inchid dosarul, ca nu mai am datorii. Dupa 8 ani de zile, eu nu mai am dovezi in acest sens. M-am mutat din tara si tot ce am considerat ca nu imi mai trebuie am aruncat sau am dat.
Acum ma suna soacra-mea sa imi spuna ca a primit acasa un plic pe numele meu, plic de executare silita. Plicul vine de la executor judecatoresc Dragan Daniel George din Brasov. In somatie scrie ca eu trebuie sa imi declar bunurile, pentru ca s-a declansat executarea silita pentru acea datorie. Bunuri nu am in Romania, in afara de un un teren de 500mp arabili in jud. Brasov. Ma roaga in scrisoare sa platesc suma de buna voie.
Nu e cam tarziu ca dupa opt sa ma trezesc cu un asemenea titlu executoriu? Cum pot ataca eu titlul din moment ce eu nu mai am nicio dovada? Este posibil ca ei sa imi puna poprire pe teren?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Trebuie sa faceti contestatie la executare in termen de cel mul 15 zile de la data primirii somatiei. In contestatie trebuie sa invocati prescriptia dreptului de a cere executarea silita legea aplicabila fiind Decretul-Lege 167/1958 privind prescriptia extinctiva

ART. 6
Dreptul de a cere executarea silita in temeiul oricarui titlu executor se prescrie prin implinirea unui termen de 3 ani,

Contestatia la executare trebuie timbrata cu o suma raportata la suma din somatie (max. 1000 lei).
Puteti face cererea in scris chiar din strainatate, dar indicand un domiciliu procesual in Romania si sa cereti judecarea cauzei in lipsa. Daca credeti ca nu va descurcati angajati un aparator, sunt sigur ca va angaja bucuros o cauza aproape sigur castigata (doar daca ati mai fost somata de executor in acest timp de 8 ani, macar o data la 3 ani, n-a intervenit prescriptia).
Nu am mai fost somata. Ei au trimis titlul luna trecuta, pe data de 14 aprilie. La adresa respectiva locuieste doar soacra mea, care si ea este foarte des plecata la mama ei. Ea a ajuns luni acasa si a gasit somatia. Deci inteleg ca e cam tarziu sa mai contestez executarea. Suma nu este mare, e vorba de doar 1.500 de lei. Dar nu este datoria mea, nu inteleg de ce, dupa atatia ani de tacere ma executa pe mine. Mai ales ca la acea vreme mi-au spus ca problema este rezolvata in ceea ce ma priveste pe mine. Gasesc un pic ciudat ca dupa 8 ani s-au hotarat sa imi trimita aceasta somatie. Ca sa angajez pe cineva sa ma reprezinte, mi-e teama ca va trebui sa ii platesc serviciile. Servicii de care in mod normal nu as avea nevoie. Dar nici suma nu mi se pare normal sa o platesc.
Daca este așa cum spui, până acum ți sa înființat blocarea conturilor și alte forme de executare silita. Somația executorului are termen o zi de plata .
Daca este exact așa cum ne spui.
Specific asta fiindcă multa lume foloseste termeni sinonimi, si nu dau importanta majora.
De exemplu notificare de plata este una, iar somația are alt termen de plata. In fine.
Soluția cea mai simpla este : contactezi un avocat care de ocupa de dosarul tau și gata.
Altfel pierzi garantat.
Nu țin să intru în procedura executării silite care este destul de stufoasă și trebuie găsită calea adecvata problemei tale.
Întrucât în cazul tau, ar trebui ceruta suspendarea executării silite pe calea ordonanței prezidențiale în cadrul contestației la executare.
Apoi, până primește termen de judecată contestația ta, de fel ești și executat.
Prin urmare, sunt extrem de multe amănunte care îți garantează un câștig de cauză și nu se poate spune acum, în cazul tau, ceea ce trebuie sa facut.
Apelează la un avocat, sau plateste banii. Cam asta ar fii soluțiile realiste la acest moment. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie imobiliara Gherache Gherache Buna seara. Tatal meu a luat un credit de nevoi personale in anul 2005 in valoare de 3000 de lei actuali, la acea data 30 de milioane lei vechi, iar ulterior ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie o datorie? lgligor lgligor Din lina august 2009 nu am platit la creditor. Datoria a fost cumparata de o firma de recuperari. Sunt sunat de la aceasta firma foarte des. Ce sa fac in ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)