avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Salut,

Am si eu nevoie de o informatie,am terminat prima facultate in 2015,in prezent m am inscris la alta am 24 de ani dar nu mai pot sa ma duc la facultate din cauza jobului unde lucrez de noapte,nu pot sa mai ajung la facultate dar tot primesc pensie de urmas..trebuie sa ma duc la casa de pensii sa le spun ca numai pot sa ajung la facultate sa-mi opreasca pensia ca sa nu ma trezesc peste 2-3 ani ca am primit pensie de urmas si nu m am dus la facultate...va rog ajutor pt info.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 6 Mai 2017
Da,deci pot sa ajung doar la examene dar din cauza jobului nu am timp sa invat si nu cred ca o sa promovez anul si doream la anu sa ma inscriu la alta mai usoara asta inseamna ca nu pot sa termin facultatea respectiva cu toate ca eu am facut dovoda prin adeverinta la 1 oct daca eu nu termin facultatea actuala si doresc la anu sa ma inscriu la alta iar pe anul acesta am primit pensie de urmas din lipsa de nepromovare trebuie sa anunt la casa de pensii ca m am inscris la alta..si doresc sa renunt pa cea actuala ??
Pe scurt daca nu promovez anu si doresc sa renunt trebuie sa inapoiez pensia de urmas inapoi ??
Pe scurt :
- daca la 1 octombrie veti duce o alta adeverinta ca sunteti student la alta facultate, aveti beneficia de pensie de urmas.

- daca nu veti duce nicio adeverinta care sa ateste faptul ca sunteti student, atunci plata pensiei de urmas se sisteaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc mult!!

Inca o intrebare daca eu nu reusesc sa termin facultatea actuala si vreau sa ma mut la alta mai usoara nu trebuie sa le dau bani inapoi ca am pierdut 1 an la facultatea actuala si nu am putut sa o promovez sau nu se tine cont de asa ceva indiferent la ce facultatw fac pana la varsta de 26 de ani ??

Pe scurt este obligatoriu sa termin facultatea pe care le am adus adeverinta pe anul 1 ca daca eu ma mut la alta la anu o sa aduc tot o adeverinta pt anul 1 dar alta facultate tipa de la casa de pensii nu o sa zica ca dc m am mutat ??
Nu este obligatoriu sa terminati facultatea pe care o urmati acum .. puteti sa va inscrieti la alta si veti primi pensie de urmas pana la varsta de 26 de ani.

Alte discuții în legătură

Trebuie sã anunþ casa de pensii cã termin studiile ºi cã nu mai pot beneficia de pensie de urmaº? Irina C Irina C Buna ziua In cazul in care anul acesta termin studiile trebuie sa anunt la CASA DE PENSII sau sa completez o cerere in care sa mentionez ca nu mai studiez ... (vezi toată discuția)
Legalitate pensie urmas dany_2605 dany_2605 buna ziua. am si eu o intrebare. am 24 de ani si m am inscris la a doua facultate. deoarece muncesc si la noua facultate mi se echivalau multe note nu am mai ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmaº ? 299KA 299KA Salutare , Vreau sa stiu si eu cat timp se acorda pensia de urmas ? Eu o iau de la varsta de 13-14 ani , acum am 19 si am terminat liceul . Eu stiam ... (vezi toată discuția)