avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa, am aproape 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa, am aproape 18 ani

Buna ziua.

La fel ca alte tinere de pe acest forum, vreau sa plec de acasa si sa ma mut cu iubitul meu. Eu implinesc 18 ani peste 2 luni, iar el are 19 ani impliniti. Suntem impreuna de 2 ani de zile si nu au existat conflicte intre noi, iar nu a facut presiuni asupra mea. Vom sta in apartamentul lui, amandoi vom avea sursa de venit (momentan avem o suma decent de bani stransi deoparte) si ne continuam studiile. Mentionez faptul nu am savarsit acte sexuale cu iubitul meu, deci nu poate fi acuzat de infractiune cu minora.

Am incercat solutionarea problemelor cu parintii mei, insa concluzia finala este ca as fi mai linistita daca nu as locui cu ei. De asemenea, desi devin majora peste 2 luni, nu mai doresc sa locuiesc cu ei 2 luni. Parintii mei sunt persoane influente, ceea ce ii face pe ei "sa creasca in ochii justitiei", in cazul in care ar depune plangere penala.

Intrebarile mele sunt:
1) daca ma mut la el, parintii au dreptul de a veni sa ma ia acasa in ciuda faptului ca eu nu vreau sa ma intorc?
2) ei pot depune plangere impotriva iubitului meu, desi nu a savarsit nicio infractiune?
3) exista posibilitatea ca eu sa ma emancipez fara acordul lor?

Multumesc anticipat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o intrebare - plecare minor de acasa adelina11alex adelina11alex ma numesc Adelina am 17 ani , am un iubit de 19 ani iar parintii mei sunt impotriva noastra . eu am foarte multe certuri acasa si nu mai suport ca sa stau tot ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac sex cu iubita dar ce voi pati daca mama ei afla? VladMihnea VladMihnea Buna ziua, ma numesc Vlad si am 18 ani. Am o intrebare la care nu stiu raspunsul... De 4 luni am o iubita in varsta de 15 ani; desi nu e de mult timp iubita ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ma mut cu prietena mea Aurasadi42@gmail Aurasadi42@gmail Buna seara sunt un băiat de 20 de ani fac 21 de ani am o iubita/prietena cu varsta de 16 ani ea vrea sa se mute la mine există vrun termen legal mentionez ... (vezi toată discuția)