La fel ca alte tinere de pe acest forum, vreau sa plec de acasa si sa ma mut cu iubitul meu. Eu implinesc 18 ani peste 2 luni, iar el are 19 ani impliniti. Suntem impreuna de 2 ani de zile si nu au existat conflicte intre noi, iar nu a facut presiuni asupra mea. Vom sta in apartamentul lui, amandoi vom avea sursa de venit (momentan avem o suma decent de bani stransi deoparte) si ne continuam studiile. Mentionez faptul nu am savarsit acte sexuale cu iubitul meu, deci nu poate fi acuzat de infractiune cu minora.
Am incercat solutionarea problemelor cu parintii mei, insa concluzia finala este ca as fi mai linistita daca nu as locui cu ei. De asemenea, desi devin majora peste 2 luni, nu mai doresc sa locuiesc cu ei 2 luni. Parintii mei sunt persoane influente, ceea ce ii face pe ei "sa creasca in ochii justitiei", in cazul in care ar depune plangere penala.
Intrebarile mele sunt:
1) daca ma mut la el, parintii au dreptul de a veni sa ma ia acasa in ciuda faptului ca eu nu vreau sa ma intorc?
2) ei pot depune plangere impotriva iubitului meu, desi nu a savarsit nicio infractiune?
3) exista posibilitatea ca eu sa ma emancipez fara acordul lor?