avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creanta prescrisa institutie bancara !
Discuție deschisă în Executare silită

Creanta prescrisa institutie bancara !

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. Prin 2008, am facut un un credit de nevoi personale, pe care din diferite motive nu am reusit sa-l achit. In 2012 s-a admis executarea silita pe numele meu de catre o companie de recuperare (probabil banca le-a vandut creditul ). Doresc sa-mi deschid un cont la o banca dar ma gandesc ca ar putea sa-mi puna propire pe el, cu toate ca au trecut 3 ani de la admiterea executarii silite ( deci s-a prescris ). Ma mai gandesc ca daca banca si-a vandut creditul catre o alta firma, mai autoritatea de a-mi pune propire pe cont ?! Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Selux , utilizator 16:03, 6 Mai 2017
Selux a scris:
..., cu toate ca au trecut 3 ani de la admiterea executarii silite ( deci s-a prescris ).

Cine stie, poate s-a prescris, poate nu. Nu in toate cazurile trecerea unui numar de 3 ani calendaristici conduce la implinirea termenului de prescriptie. Nu stim in ce situatie sunteti dvs.

Selux a scris:
Ma mai gandesc ca daca banca si-a vandut creditul catre o alta firma, mai autoritatea de a-mi pune propire pe cont ?!

Este adevarat ca banca sau creditorul poate cere, insa competenta de infiintare a popririi revine executorului judecatoresc, asa incat da, orice este posibil, caci raspunsul la aceasta chestiune depinde de ce am scris in primul paragraf.
Multumesc pentru raspuns in primul rand. Chestia este ca au trecut mai mult de 5 ani de la admiterea executarii, iar executorul nu a fost impiedicat in niciun fel ca sa existe solutia unei prelungiri a termenului legal. Aveti idee cum as putea sa aflu daca intr-adevar s-a prescris ?! Se solicita hotararea judecatoreasca ?! Multumesc
Da, am idee, aveti la indemana fie o actiune in constatarea intervenirii si implinirii termenului de prescriptie a dreptului creditorului, fie va informati direct la executorul judecatoresc.
ok, va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare hellppp Teoali Teoali Buna ziua. Am facut un credit acum 10 ani.. Nu l am plătit... A girat bunicul meu cu apă care acum e decedat! Iar apartamentul în timp ce trăia ... (vezi toată discuția)
Cesiune creante ; creanta e prescrisa sau nu ? tazuu tazuu Am luat in 02.09.2008 o linie de credit cu card bussines atasat , pe o perioada de un an . Am platit-o in mare parte dar din diverse motive n-am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Prescriptie incuviintare executare silita corinasevastru corinasevastru Buna seara, Am o nelamurire, am un contract de credit de nevoi personale si din 2008 nu am mai platit ratele iar de curand am gasit pe site-ul ministerului ... (vezi toată discuția)