un somer poate beneficia de concediu medical , respectiv indemnizatie de asigurare sociala de sanatate ?
unde depune certificatul de concediu medical , cine il plateste ?
perioada de somaj se "prelungeste" cu perioada concediului medical ?
multumesc
tocmai ce intrasem intr-o discutie in care mi se prezenta o astfel de practica la una din firme :
persoanele concediate "colectiv" , au beneficiat de 3 salarii compensatorii , au intrat in somaj si imediat si-au bagat concediu medical , pentru a beneficia de un venit ceva mai mare decat indemnizatia de somaj si evident pentru a prelungi perioada de primire a unor bani
am gasit ce-i drept si in OUG 158/2005 la art 1 alin 1 lit C ca au dreptul la concedii medicale si indemnizatii ..daca " beneficiaza de drepturi banesti lunare ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj , in conditiile legii " , dar parca nu-mi venea a crede :O
ok
in regula ....
deci se poate ....
Da, se poate, este reglementata in lege posibilitate de a beneficia de plata medicalului in timpul somajul.
Daca in ultima luna s-au primit sume mari compensatorii trebuie sa stiti ca exista o palfonare la 7200 lei pentru fiecare luna care va intra in calculul concediului medica.
Somaj
ionutjimborean
Buna ziua.
Am si eu o intrebare.Seful mi-a comunicat ca din luna mai va inchide punctul de lucru unde sun angajat eu si sotia mea.Ea inca nu are un an de ... (vezi toată discuția)