avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somajul si concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somajul si concediul medical

un somer poate beneficia de concediu medical , respectiv indemnizatie de asigurare sociala de sanatate ?
unde depune certificatul de concediu medical , cine il plateste ?
perioada de somaj se "prelungeste" cu perioada concediului medical ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 08:04, 22 Septembrie 2009
www.avocatnet.ro/content/for...

Vedeti in ce masura gasiti raspunsurile in topic-ul dezbatut pe forum.
multumesc
tocmai ce intrasem intr-o discutie in care mi se prezenta o astfel de practica la una din firme :
persoanele concediate "colectiv" , au beneficiat de 3 salarii compensatorii , au intrat in somaj si imediat si-au bagat concediu medical , pentru a beneficia de un venit ceva mai mare decat indemnizatia de somaj si evident pentru a prelungi perioada de primire a unor bani
am gasit ce-i drept si in OUG 158/2005 la art 1 alin 1 lit C ca au dreptul la concedii medicale si indemnizatii ..daca " beneficiaza de drepturi banesti lunare ce se suporta din bugetul asigurarilor pentru somaj , in conditiile legii " , dar parca nu-mi venea a crede :O
ok
in regula ....
deci se poate ....
Da, se poate, este reglementata in lege posibilitate de a beneficia de plata medicalului in timpul somajul.
Daca in ultima luna s-au primit sume mari compensatorii trebuie sa stiti ca exista o palfonare la 7200 lei pentru fiecare luna care va intra in calculul concediului medica.
multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ionutjimborean ionutjimborean Buna ziua. Am si eu o intrebare.Seful mi-a comunicat ca din luna mai va inchide punctul de lucru unde sun angajat eu si sotia mea.Ea inca nu are un an de ... (vezi toată discuția)
Lamurire,va rog... monalisaalina monalisaalina Buna ziua,va rog tare mult,sa ma lamuriti cu complicatiile acestor legi....ma intereseaza conditiile in care se poate intra acum in concediu de maternitate si ... (vezi toată discuția)
Somaj si concediu medical gigi2009 gigi2009 Sunt in somaj de 8 luni iar acum am primit concediu medical. Stiu ca se va suspenda somajul pe perioada concediului medical si ca se va prelungi cu aceasta ... (vezi toată discuția)