avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj si concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj si concediu medical

Sunt in somaj de 8 luni iar acum am primit concediu medical. Stiu ca se va suspenda somajul pe perioada concediului medical si ca se va prelungi cu aceasta perioada dar nu stiu cum se va calcula concediu medical. Am citit in OUG 158 dar nu sunt dumirit pt ca presa tot scrie in ultimul timp ca somerii prefera sa-si ia concediu medical deoarece primesc mai multi bani decat daca ar primi indemnizatia de somaj intelegand din presa ca acest concediu medical s-ar calcula dupa veniturile realizate de dinainte de a intra in somaj deci din timpul cand eram salariat . Din ordonanta am inteles ca se iau in calcul veniturile de dinainte de concediu medical , in acest caz de unde sa fie indemnizatia pentru concediu medical mai mare decat cea de somaj???? (sau acest calcul se refera la salariati iar in cazul somerilor este o situatie aparte?) Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:24, 6 Octombrie 2009
1. Indemnizatia de concediu medical este mai mare in prima sau a doua luna de somaj cand se iau in calcul salariile mari avute de salariati.
2. Somerii care au concediu medical mai tarziu, dupa 4-5 luni de somaj, vor avea o indemnizatie de concediu medical mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul concediului medical cu 4 luni in care nu am avut nici un venit, din cele 6 hopeless1 hopeless1 buna ziua! Am tot citit ca pentru baza calculului concediului medical se iau 6 luni anterior intrarii in concediu dar cum se calculeaza atunci cand nu ai ... (vezi toată discuția)
Somajul si concediul medical ENGFULL ENGFULL un somer poate beneficia de concediu medical , respectiv indemnizatie de asigurare sociala de sanatate ? unde depune certificatul de concediu medical , cine ... (vezi toată discuția)
Refuz plata concediu medical diana45 diana45 Buna ziua, M-am angajat la o firma pe data de 2 noiembrie. In decembrie am avut 3 zile de concediu medical, in ianaurie 3 zile si in februarie 2 satamani. ... (vezi toată discuția)