avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Deplasarea coordonatelor imobilului intr-un dosar de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Deplasarea coordonatelor imobilului intr-un dosar de granituire

Buna ziua

Am un dosar de granituire in care s-a efectuat un raport de expertiza in specialitatea topografie, iar expertul a sustinut ca imobilul meu intabulat in 2012 la OCPI are coordonatele deplasate cu cca. 1,5 m.

M-am uitat pesite la Ancpi si in ortofotoplan 2010 coordonatele corespund intabularii mele, insa in cele mai recente apare conturul deplasat,de ce?

Se poate ca topometristii sa faca masuratori topometrice cu un dispozitiv cu soft vechi instalat pe el, iar acum expertii judiciari sa aiba un soft mai actualizat si sa apara diferente intre ortofotoplane si coordonate masurate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2017
adi8165, utilizator
Cel mai recent răspuns: adi8165 , utilizator 10:51, 13 Mai 2017
Buna ziua

Revin la mesajul meu anterior, intrucat sunt intr-o situatie mai deosebita, in sensul ca la cererea avocatului meu instanta a dispus avizarea tehnica la O.C.P.I. a raportului de expertiza, in care expertul judiciar, sustine ca sunt deplasate cu peste 1,5 m coordonatele masurate in 2012 de topometristul care mi-a facut lucrarea de intabulare si care a fost aprobata de O.C.P.I. in 2012.

Va intreb pentru ca urmeaza sa vina inspectorul O.C.P.I la fata locului sa masoare si el imobilele din litigiu si pentru ca stiu ca expertul cu pricina are relatii la O.C.P.I. (este boss-ul expertilor din oras) ce poate sa mi se intample? adica poate inspectorul OCPI sa ma faca prost in fata si sa sustina si el deplasarea de 1,5 m si astfel sa-mi anuleze intabularea obtinuta in 2012? sau daca se constata o deplasare a coordonatelor se corecteaza eventual pozitia acestora si suprafetele intabulate raman neafectate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea coordonatelor in ortofotoplan intr-un caz de granituire adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-a efectuat un raport de expertiza in specialitatea topografie, iar expertul a sustinut ca imobilul meu ... (vezi toată discuția)
Posibilitatea de a vedea documentatia depusa de experti la ocpi pentruavizare tehnica adi8165 adi8165 Buna ziua Sunt intr-un proces de granituire, iar expertul a sustinut ca sunt deplasate cu peste 1,5 m coordonatele x,y din intabularea mea din 2012. La ... (vezi toată discuția)
Teren retrocedat, probleme grave cu inregistrarea in planul cadastral doriananicolae doriananicolae Vă adresez rugămintea să mă ajutaţi cu un sfat la următoarea problemă. Deţin o suprafata de teren obţinută prin Legea 18/1991, pentru care mi s-a ... (vezi toată discuția)