Am un dosar de granituire in care s-a efectuat un raport de expertiza in specialitatea topografie, iar expertul a sustinut ca imobilul meu intabulat in 2012 la OCPI are coordonatele deplasate cu cca. 1,5 m.
M-am uitat pesite la Ancpi si in ortofotoplan 2010 coordonatele corespund intabularii mele, insa in cele mai recente apare conturul deplasat,de ce?
Se poate ca topometristii sa faca masuratori topometrice cu un dispozitiv cu soft vechi instalat pe el, iar acum expertii judiciari sa aiba un soft mai actualizat si sa apara diferente intre ortofotoplane si coordonate masurate?
Revin la mesajul meu anterior, intrucat sunt intr-o situatie mai deosebita, in sensul ca la cererea avocatului meu instanta a dispus avizarea tehnica la O.C.P.I. a raportului de expertiza, in care expertul judiciar, sustine ca sunt deplasate cu peste 1,5 m coordonatele masurate in 2012 de topometristul care mi-a facut lucrarea de intabulare si care a fost aprobata de O.C.P.I. in 2012.
Va intreb pentru ca urmeaza sa vina inspectorul O.C.P.I la fata locului sa masoare si el imobilele din litigiu si pentru ca stiu ca expertul cu pricina are relatii la O.C.P.I. (este boss-ul expertilor din oras) ce poate sa mi se intample? adica poate inspectorul OCPI sa ma faca prost in fata si sa sustina si el deplasarea de 1,5 m si astfel sa-mi anuleze intabularea obtinuta in 2012? sau daca se constata o deplasare a coordonatelor se corecteaza eventual pozitia acestora si suprafetele intabulate raman neafectate?