avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Posibilitatea de a vedea documentatia depusa de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Posibilitatea de a vedea documentatia depusa de experti la OCPI pentruavizare tehnica

Buna ziua

Sunt intr-un proces de granituire, iar expertul a sustinut ca sunt deplasate cu peste 1,5 m coordonatele x,y din intabularea mea din 2012.

La solicitarea avocatului meu s-a dispus avizarea tehnica a raportului de expertiza la O.C.P.I.

Am discutat, de curand la telefon cu inspectorul OCPI din sectorul in care locuiesc, responsabil cu avizarea tehnica a planselor ce le-o depus expertul si a spus ca nu mi le poate arata nici macar dupa ce face receptia tehnica si ca sa astept sa le depuna la dosarul de granituire, insa expertul o depus planse separate pentru fiecare imobil, iar la dosar depune un plan de amplasament pentru amandoua imobilele, nu separat cum le-o depus la OCPI (cu nr de inregistrare diferite pentru fiecare imobil).

Mi se pare cusuta cu ata alba, pentru ca la audienta inginerului sef OCPI, in care am fost inscris mi s-a spus ca pot sa vad documentatia depusa de expert dupa receptie si sa solicit copii xerox dupa acestea, iar acum mi se spune ca nu pot si ca nu pot contesta raspunsul ce il dau dansii la expert, respectiv PV de receptie tehnica.

De aceea va intreb este legal sa mi se ascunda documentele care le-o depus expertul (expertul are relatii la OCPI fiind boss-ul expertilor din oras) si sa nu pot vedea si contesta PV de receptie tehnica? pentru ca din punctul meu de vedere am dreptul sa vad toate documentele ce se depun pro sau contra imobilulului meu, mai ales ca este intabulat si nu inteleg de ce inspectorii OCPI dau dovada de atata secretism .
Cel mai recent răspuns: adi8165 , utilizator 20:43, 22 Mai 2017
Solicitarea avizului OCPI a fost facut de catre instanta de judecata si adresat de aceasta institutiei.In aceste conditii, institutia raspunde direct instantei care hotaraste. Nu poate prezenta partii interesate, planse, aviz, etc. daca acestea nu au fost vazute anterior de catre instanta de judecata.
Puteti formula obiectiuni la raportul de expertiza+avizul OCPI pe care sa la depuneti la instanta. In observatii mentionati aspectele prezentate in discutia deschisa de dvs.
La solicitarea instantei de judecata, expertul si/ sau OCPI trebuie sa dea raspuns la obiectiunile formulate de dvs.
Multumesc pentru raspuns, insa instanta i-a trimis expertului adresa prin care acesta sa depuna documentele la OCPI pentru avizare si sincer n-am incredere ca acesta depune aceleasi planse depuse ca anexe la expertiza dosar.

De aceea am solicitat OCPI prin adresa scrisa sa-mi permita sa vad daca plansele cu coordonate x, y depuse la dansii de expert sunt conforme cu cele depuse la dosar si se pare ca am parte de multa tacere de la OCPI si mi-e teama ca inspectorii vor fi astfel indusi in eroare .

Exista vreun articol de lege in legislatia privind avizarea tehnica a expertizelor prin care sa pot sa solicit la OCPI prezentarea documentelor depuse de experti si sa pot face contestatie direct la OCPI? pentru ca daca stau sa contest avizarea numai dupa ce o depune expertul la dosar, avand in vedere ca am facut anterior obiectiuni prin care am solicitat si avizarea tehnica, instanta o sa respinga aceste noi obiectiuni ca tardive si intra in pronuntare pe baza smecheriilor expertului.

Si nu mi se pare normal ca sa nu pot solicita documentele referitoare la imobilul meu si avizarile acordate in baza lor ce se depun la o institutie precum OCPI
Expertul va depune in anexa la raportul de expertiza o lista cu plansele depuse la OCPI. In plus, avizul se da direct pe planse si/ sau se mentioenaza in avizul scris nr. de desen/ plansa.
Referitor la modul de abordare ati primit deja raspunsul in mesajul meu anterior. Nu exista alt mod si nici vreun articol de lege care sa faca referire la ceea ce doriti dvs.
Indiferent de numele expertului, acesta nu isi poate permite sa lucreze cu seturi diferite de planse - unele pentru OCPI si altele pentru instanta, pentru simplul motiv ca se poate trezi cu o plangere penala din partea persoanelor prejudiciate, in conditiile in care acestea pot prezenta documente care sa le sustina punctul de vedere.
Am inteles,va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara topografica efectuata în "sistem de coordonate particular, special adoptat"!!! Annett Annett Într-un.proces de granituire, expertul judiciar a depus o \"minune de expertiza\", iar calculul coordonatelor tuturor punctelor ridicate din teren s-a făcut ... (vezi toată discuția)
Legat de obligativitatea platii decontului expertilor clau1858 clau1858 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-a efectuat un raport de expertiza si in care am solicitat sa mearga cu el la OCPI pt avizare tehnica (instanta ... (vezi toată discuția)
Dezbateri - regulamentul privind avizarea tehnica a expertizelor judiciare efectuate de expertii judiciari in specializarea topografie, geodezie si cadastru BEJENARU PETRU BEJENARU PETRU MINISTERUL JUSTIŢIEI Nr. .................../C din........................... AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU ªI PUBLICITATE IMOBILIARÃ Nr. ... (vezi toată discuția)