Buna ziua. In octombrie 2016 am depasit plafonul de 220 000 lei si am devenit platitor de tva. In ianuarie m-am dus la finante sa fac toate demersurile pentru a obtine certificatul de platitor TVA. La finante mi s-a spus ca nu sunt gata formularele, ca va trebui sa revin in ianuarie. In ianuarie mi s-a spus ca trebuie sa revin in februarie....iar in februarie sa revin in martie . In tot acest timp a trebuie sa facturez la clienti. in martie mi-a primit cererea iar cu 1 aprilie am primit certificatul. Acum eu trebuie sa platesc tva-ul aferent facturilor ce le-am emis in perioada noiembrie-martie. (imi pare foarte rau ca am cerut sa-mi dea in scris faptul ca ei m-au amanat). Bun. Am vorbit cu clientii mei si mi-au zis ca ar fi de-acord sa-mi plateasca tva-ul. Eu m-am gandit sa fac o factura unde sa trec doar tva-ul, iar in spate sa anexez factura la care sa fac referire, copie dupa respectivele facturi...oare e corect? va trebui sa fac o adresa la finante si nu gasesc o lege sau o ordonanta la care sa fac referire in cerere... nu mai vreau sa am discutii cu ei..doar in scris.
Va multumesc frumos!
trebuia sa facturez. am un contract semnat cu clientii... intrebarea mea e daca pot sa fac o factura cu tva, unde sa cuprind tva-ul aferent facturilor emise de mine catre clienti?
multumesc!
Tva la incasare
mine58
Buna seara,
Va rog sa imi spuneti si mie , daca o firma a iesit din sistemul tva la incasare cu 01.02.2014 , in luna februarie trebuie sa tina cont de ... (vezi toată discuția)