avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daune morale accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daune morale accident rutier

In urma cu doi ani fratele meu a decedat intr-un accident rutier in Germania.Era pasager intr-o masina inmatriculata in Germania.Conform legislatiei din Romania stim ca familia are dreptul la despagubire (daune morale si cheltuieli cu inmormantarea, repatrierea etc).Am angajat un avocat, care, dupa un an ne comunica faptul ca nu avem dreptul la despagubire deoarece se aplica legea statului german , iar acesta nu acorda daune morale rudelor celor decedati in urma accidentelor rutiere. Este corect?Nu stim ce prevede polita rca incheiata in alt stat.
Cui ar trebui sa ne adresam cu pretentii pentru despagubire in cazul acesta??Avem vreun drept?Din pacate, fratele nu ni-l mai aduce nimeni inapoi, dar ce facem cu suferinta parintilor care si-au pierdut copilul si noi fratele?
Orice raspuns ne poate fi de folos.
Va multumim!!
Cel mai recent răspuns: Boeriu Catalin , Consultant asigurari 10:43, 22 Septembrie 2017
Intr-adevar legislatia germana nu prevede despagubiri morale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces accident rutier mai2017 mai2017 In urma cu doi ani fratele meu a decedat intr-un accident rutier in Germania.Era pasager intr-o masina inmatriculata in Germania.Conform legislatiei din ... (vezi toată discuția)
Accident rutier soldat cu deces vostinarcornel vostinarcornel buna seara.Ma numesc Cornel ,sunt din Arad.As avea nevoie de ajutorul dvs. in legatura cu un accident soldat cu deces.,v-am contactat din partea familiei ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)