avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Deces accident rutier
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Deces accident rutier

In urma cu doi ani fratele meu a decedat intr-un accident rutier in Germania.Era pasager intr-o masina inmatriculata in Germania.Conform legislatiei din Romania stim ca familia are dreptul la despagubire (daune morale si cheltuieli cu inmormantarea, repatrierea etc). Ni se comunica faptul ca nu avem dreptul la despagubire deoarece se aplica legea statului german , iar acesta nu acorda daune morale rudelor celor decedati in urma accidentelor rutiere. Este corect?Nu stim ce prevede polita rca incheiata in alt stat.
Cui ar trebui sa ne adresam cu pretentii pentru despagubire in cazul acesta??Avem vreun drept?Din pacate, fratele nu ni-l mai aduce nimeni inapoi, dar ce facem cu suferinta parintilor care si-au pierdut copilul si noi fratele?
Orice raspuns ne poate fi de folos.
Va multumim!!
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2017
mai2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 22:01, 8 Mai 2017
Sa va constituita parte civila in procesul civil pentru daune.
La organul de urmarire penal german. Va adresati.
Incercati sa apelati si la avocat daca nu mergeti la proces.
Ultima modificare: Duminică, 7 Mai 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sincere condoleante.
Aveti dreptul la despagubire.
Puteti deschide un proces civil si in tara.
Va recomand sa va angajati un avocat specializat.
V-am trimis mesaj privat.

Alaturi de dumneavoastra,
Laszlo Bicsak

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale accident rutier mai2017 mai2017 In urma cu doi ani fratele meu a decedat intr-un accident rutier in Germania.Era pasager intr-o masina inmatriculata in Germania.Conform legislatiei din ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima Mădălina Barbu Mădălina Barbu Buna ziua ,prietenul meu a fost implicat într-un accident în care fratele său a decedat.Mentionez ca el era pasager si prietenul meu era șoferul.Mama lor ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de accident ruier soldat cu deces si vatamare corporala ferko11 ferko11 SOTUL MEU IN 2009.09.27 A ADORMIT LA VOLAN PROVOCAND UN TRAGIC ACCIDENT IN CARE AU DECEDAT ATAT EL, CAT SI PASAGERUL DIN MASINA, RESPECTIV S-A PRODUS ... (vezi toată discuția)