avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspunderea scolii pentru minor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspunderea scolii pentru minor

Buna ziua. Un copil minor in timpul pauzei la scoala mi-a aruncat o piatra in masina si a spart parbrizul.am chemat politia a facut dosar de urmarire penala apoi au clasat dosarul pentru minoritate si m-au trimis elegant sa ma. udec in civil.intrebare: pot chema scoala in judecata ? Are personalitate juridica?si cum scriu in cerere de chemare in juddcata la "parat"?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:05, 7 Mai 2017
Buna ziua,
Inspectoratul scolar este organul care tuteleaza scolile.
Scolile, din cate stiu, nu au fiecare in parte personalitate juridica.
Parat este Inspectoratul scolar ... ca reprezentant al scolii ... cu sediul in ...prin Inspector ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde pentru un accident petrecut in sala de cursuri, in timpul recreatiei? radlili radlili Exista vreo lege/hotarare/ordin, din care sa rezulte cine se face raspunzator in cazul unui accident petrecut in clasa unei scoli, in timpul pauzei? Mai ... (vezi toată discuția)
Conflicte de muncă în învățământ skyny06 skyny06 Școala pe care o reprezint a comunicat în scris în data de 18.02.2019 unui cadru didactic ca , incepând cu data de 01.09.2019 este in restrângere de ... (vezi toată discuția)
Contencios administrativ johntvn77 johntvn77 Sunt din Constanta si intentionez sa actionez in contencios Ministerul Educatiei si o Universitate din Bucuresti (care de trei ani nu imi elibereaza diploma de ... (vezi toată discuția)