Școala pe care o reprezint a comunicat în scris în data de 18.02.2019 unui cadru didactic ca , incepând cu data de 01.09.2019 este in restrângere de activitate. Cadrul didactic avea termen de contestație de 48 ore, dar nu a contestat. Cadrul didactic a depus dosarul de restrângere la inspectoratul școlar in data de 12.03 2019 iar in data de 18.03. 2019 a reclamat la inspectoratul școlar ca este nemultumit de decizia școlii si în aceași zi adepus cerere de chemare în judecata la care a atașat si adresa prin care a fost anunțat ca este în restrângere de activitate. Contestația reprezenta plângere prealabila in conformitate cu art. 109din Metodologia de mișcare a personalului didactic pentru anul școlar 2019-2020.
Întrebarea este:
ce trebuie facut pentru a respinge cererea de chemare în judecata a reclamantului? (ce articole din lege trebuie invocate?)
Angajatorul va trebui sa dovedeasca oportunitatea restrangerii activitatii , sa invoce dreptul de a decide organizarea si functionarea unitatii (art.40 alin.1 lit.a C.mun.).
De asemenea, angajatorul trebuie intocmeasca noua organigrama si noul stat de functii conforma noii scheme organizationale ( alte acte : raportul de analiza economica, hotararea organului de conducere de aprobare a planului de reorganizare si a desfiintarii postului, hotararea prin care s-a adoptat noua organigrama si noul stat de functii, notificarea de preaviz, etc) )