avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot iesi la pensie?

Buna seara, va rog sunt Maria si sunt nascuta in 03.05.1960.
Cand trebuie sa ies la pensie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: GABRIELA2014 , utilizator 10:27, 8 Mai 2017
Trebuie sa aveti minim 15 ani cotizatie la pensii;
In mod normal peste 6 ani, daca nu aveti grupa 1 sau 2 de munca ca vechime .
Va puteti pensiona la limita de virsta - 61 ani si 9 luni ( dupa luna Februarie 2022) daca aveti stagiul minim de cotizare de 15 ani. Stagiul complet de cotizare este de 31 ani si 9 luni.
Daca aveti grupa de munca (I sau II) varsta de pensionare se reduce corespunzator conf. legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire pensie diverse diverse Buna, as dori sa intreb cand poate iesi la pensie o persoana avand 15 ani in campul muncii, dintre care grupa 1 un an si 17 ani grupa a 2 a. Momentan am 52 de ... (vezi toată discuția)
In ce conditii pot iesi la pensie? zohnermariana zohnermariana Sunt nascuta in 9 august 1958 si am o vechime in campul muncii de 29 de ani si 4 luni.Cand pot solicita iesirea la pensie anticipata sau la limita de ... (vezi toată discuția)
Datele beneficierii de pensie anticipatã ºi pentru limitã de vârstã nikifeldrihan nikifeldrihan va rog sa-mi spuneti in situatia in care am 9 ani de grupa 1 si 39 de ani de cotizatie fiind nascut in13 aug 1956, sex masculin, la ce virsta pot iesi dupa ... (vezi toată discuția)