Buna ziua,
Locuiesc la casa (in oras, nu stiu daca are relevanta) din anul 2006 si, din anul 2015, au inceput sa apara problemele cu vecinii.
Sa incep cu prima: eu locuiesc la nr.2, sa zicem, si intru in curtea mea, din strada, pe o alee cam de 40 m L si 1,75 m l, alee ce este la comun cu nr. 1. Pe gardul din dreptul nr. 1, din curtea acestuia, creste un trandafir catarotor, si nu stiu ce arbore decorativ cu tepi, iar mai incolo, vita de vie. Desigur, toate patrund prin gardul plasa. Am dreptul sa tai tot ce iese inspre alee, avand in vedere ca si eu sunt proprietara acesteia, iar ea are drept scop accesul meu in curte?
Si a doua, inaintand spre curtea mea, tot pe alee, dar si in curte, pe gardul dinspre nr. 3, se afla vita de vie (asa am cumparat casa), un butuc si pe alee, strans si legat de gard, inspre alee. Acum, problema e urmatoarea: vineri, placand de acasa, am constat ca butucul de pe alee mi-a fost taiat aproape de radacina, din curtea lor (spatele casei lor), fara avertisment, fara nimic. Avea dreptul sa faca acest lucru fara sa-mi spuna? In acest moment, nu avea decat cateva frunze vita si era trasa si taiata toata, din primavara. Si asta vara, inainte sa-mi pun o plasa verde pe gard, taia tot ce iesea pe partea lor, nimic care sa ma deranjeze, dar tragea si prin gard!
Nu am avut cum sa anticipez a.i. sa iau masuri, poze sau altceva. Pot face ceva, ma pot adresa cuiva cu o reclamatie sau vor proceda la fel si eu nu pot spune nimic?
Mentionez ca, asa a fost dintotdeauna, dar din vara anului trecut...deranjeaza si actioneazaz pur si simplu, in conditiile in care eu nu indraznesc sa tai tepii de pe aleea care este si a mea si nu am cum intra in curte fara sa ma intep.
Va multumesc!