avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Infiintare firma cu asociat unic in perioada cic?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Infiintare firma cu asociat unic in perioada cic?

Buna, sunt interesata daca pe perioada Concediului de Ingrijire Copil, in care incasez indemnizatie, am dreptul sa infiintez o firma al carei asociat unic sunt eu si ce impact are asupra indemnizatiei. Exista riscul sa ma aflu in ilegalitate?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaelaU-I , utilizator 10:09, 9 Mai 2017
Buna ziua!

Din cate stiu eu si daca nu s-a modificat nimic intre timp, da - atata timp cat nu va angajati la acea societate si nici nu stabiliti, prin actul de constituire sau prin statutul societatii, o indemnizatie pt administrator.

Numai de bine!
@shanty Multumesc mult pentru raspuns.
O zi buna
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2017
MihaelaU-I, utilizator
Mai mult de atât, în perioada de concediului de îngrijire şi creştere copil puteţi obţine venituri fără a vă fi suspendată indemnizaţia, dar într-un cuantum nu mai mare de 3000 de lei/an.
Cuantumul actual este de 3699 lei/an calendaristic.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)
Venituri suplimentare in perioada cic? loredana_crina83 loredana_crina83 Buna, sunt interesata daca pe perioada Concediului de Ingrijire Copil, in care incasez indemnizatie, am dreptul sa realizez venituri suplimentare. Daca da, ... (vezi toată discuția)
Alte venituri pe perioada ccc Ramo Ramo Ramo Ramo Buna ziua, am un PFA deschis in 2016 si un contract pe un studiu clinic pe 2016-2019, singurul venit a fost in luna Septembrie 2017 dar urmează sa încasez ... (vezi toată discuția)