Buna ziua. am si eu o problema, cu un inceput de divort actiune introdusa de catre sotie. Avem trei copii sintre care o fetita minora de aproape 15 ani. Eu nu doresc acest divort, si practic nu sunt nici motive clar întemeiate de a divorta. La mijloc este mama sotiei care doreste acest lucru. Este posibil ca acest divort sa nu fie acordat? Cum ar trebui sa procedez pentru a nu face jocul soacrei si inclusiv al sotiei, pentru ca viata noastrp sa mearga inainte. Sunt disperat de motivele introodu-se. Va rog ajutati-ma cu sfaturi. Sunt din Brasov.
Trebuie sa depuneti intimpinare cu 5 zile inainte de termenul de judecata prin care expuneti motivele pt care considerati ca nu este cazul sa se acorde divortul. Cu siguranta aveti nevoie de 2 martori care sa va sustina cererea. Pt. detalii sunati la tel.0744 84 81 83; 0721 47 32 90; 021/ 666.59.40 avocat Veronica Musat
Casatoria se desface prin divort numai cand sunt motive intemeiate care fac imposibila continuarea ei.In divort nu se pune problema /unui joc/ dvs.stiti cel mai bine daca exista motive sau nu.Exemplu>consum excesiv de alcool,agresiune,infidelitate,etc.Fac precizarea ca,pot fi martori in procesele de divort si rudele apropriate deci si soacra dvs.Va spun din experienta asa cum isi picteaza soacrele ginerii/in asemenea procese/NIMENI IN LUME!/
Aveti perfecta dreptate, ca mama sotiei is sora as pot fii martori in procesul de divort, insa unele probleme din casnicia noastră se datoreaza intocmai soacrei noastre, asta se intampla acum 21 de ani. Insa in ultimii 10 -15 ani acestea doua nu ami aveau contact cu membrii familiei mele tocmai din aceste motve, deci nu au ce as declare in mod cinstit care au fost problemele noastre in aceasta perioada, mai ales în ultimii 5 ani de cand am iesit la pensie, Aceste doua persoane nu pot cunoaste daca participam la intretinerea familiei sau nu, daca eram consumator exagerat de baututi alcoolice sau nu, sau daca eu provocam certuri si scandaluri in familie sau nu. Pot face doar declaratii mincinoase asupra acestor aspecte. Multe din aceste aspecte nici macar prietenii de familie nu pot afirma, pentru ca nu erau zi de zi in familie as vada ce faceam noi. Sotia mea este foarte constienta de aceste lucruri, ca nu s-au intamplat, Dar nu pot as inteleg exact motivul care a determinat-o as ceara divortul. Singura problema care era la momentul respectiv ca divergente intre noi, era situatia fiului nostru de 19 ani care de cateva luni se schimba-se intr-o postura negativa, is de aici au inceput anumite neintelegeri, dar care nu sunt de natura a se ajunge la un divort, deci nu sunt motive grave de a nu mai putea continua casnicia.
Termenul de 2 luni acordat pentru împăcare, se acordă şi când este vorba de un divort onorabil la înţelegere, sau şi în celelalte situaţii ?
Mulţumesc.
Din data de 22.11.2005 de când practic s-a întâmplat situaţia între mine şi soţia mea, aceasta refuza practic să o lase pe fiica cea mica ( aproape 15 ani ), să mă viziteze, împotriva voinţei ei. mai avem o fată studentă la Iaşi, pe care a convins-o să stea la ea, ( soţia stă pe undeva în gazdă ) în momentul când a venit în vacanţă din data de 23.12.2005, iar de atunci am văzut-o de abia în 26, după foarte multe insistenţe. ªtie că lipsa copiilor î-mi dăunează foarte mult, şi a apelat la aceste gesturi, pentru a le induce motivaţia că vinovăţia a ceea ce s-a întâmplat î-mi aparţine. La data când soţia a plecat existau în cadrul familiei anumite facturi neachitate către terţi, iar în 27.12.2005 datorită neachitării facturii la gaz, furnizarea acestuia a fost sistată. Eu momentan nu pot beneficia de posibilitatea de a-mi prepara hrană, apă caldă şi căldură, deci nu pot folosii aragazul şi centrala termică, şi nu pot să dau de soţia mea, deoarece nu cunosc unde locuieşte şi nu răspunde la telefonul mobil. Urmează să fie sistate şi alte servicii, energie electrică, telefon etc, din cauza neachitării, eu neputând face faţă singur acestor facturi. Ce efect ar putea avea în procesul de divorţ aceste lucruri ? Menţionez că am fost nevoit să întrerup şi un tratament medical din lipsa banilor. Cum rămâne cu „ soţii î-şi datorează întreţinere reciprocă pe timpul vieţii „, doar numai sentinţa de divorţ poate oprii un soţ să mai acorde intreţinere celuilalt la nevoie. Menţionez că am şi un fiu, din cauza căruia a apărut toată această situaţie cu divorţul, pe fondul stressului şi tensiunilor acumulate, care salariat fiind refuză a-mi acorda sprijin, mai ales că la datoriile care există trebuia să fie şi el participant la achitarea acestora. Practic nu am posibilitatea nici măcar să-mi procur hrana necesară până a clarificarea situaţiei cu divorţul, dar să mai pot angaja un apărător.
Divort
ContSters95887
Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)