avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Acordarea tichetelor de masa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Acordarea tichetelor de masa

Orele suplimentare realizate de personalul turant intr-o luna si compensate in luna urmatoare pot fi luate in calcul ca ore lucrate la acordarea tichetelor de masa?
Ex: Norma lunara 156, lucreaza 152 + 4 ore compensate din luna anterioara? cate tichete de masa se cuvin conform legislatiei in vigoare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 9 Mai 2017
Potrivit articolului 15 Normele de aplicare a Legii 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, aprobate prin H.G. 5/1999 , numărul de tichete utilizate de un salariat într-o lună este cel mult egal cu numărul de zile lucrătoare în care este prezent la lucru în unitate şi nu poate depăsi numărul de zile lucrate stabilit de angajator.
Astfel, rezultă că salariaţii pot beneficia de un tichet de masă pentru fiecare zi în care îşi desfăşoară efectiv activitatea, fiind prezenţi la locul de muncă.
Prin urmare, tichetele de masă se vor acorda în funcţie de numărul de zile lucrătoare în care salariatul este prezent la lucru în unitate şi nu în funcţie de numărul de ore lucrate.
Hotararea Guvernului nr. 5/1999 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 26 din 25 ianuarie 1999, a fost abrogata de HG 23/2015 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 54 din 22 ianuarie 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa la timp de lucru partial allebydnas allebydnas Buna ziua! Lucrez la o societate unde majoritatea angajatilor sunt la 4h sau 6h, insa bonurile le primim la fiecare 8h deci cei la 4h primim jumate din zilele ... (vezi toată discuția)
Acordarea bonurilor de masa... pencix54 pencix54 Angajatorul care a hotarat sa acorde bonuri de masa , este obligat sa le calculeze in functie de zilele lucrate lunar , sau dupa cum doreste , 14 in cazul ... (vezi toată discuția)
Tichete de masã danr danr Bună ziua Pentru o firmă, microintreprindere, impozit pe venit, neplătitoare de TVA, tichetele de masă sunt deductibile fiscal? Mulţumesc. (vezi toată discuția)