avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conflict cu certificat medico-legal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conflict cu certificat medico-legal

Buna ziua.
Am avut o discutie aprinsa intr-o seara (ora 21) cu tatal meu in fata blocului si i.am zis ca nu mai are ce cauta in casa mea si i.am cerut cheia. Apoi am urcat sus in apartamentul meu, el a venit dupa mine. Eu nu am vrut sa.l las sa intre in casa, moment in care m.a prins de mana si m.a trantit la pamant, apoi a venit sotul si a incercat sa.l calmeze. Tatal meu l.a prins de camasa si i.a dat un pumn, eu m.am speriat, m.am ridicat de jos si m.am bagat in fata sotului.
Tatal meu m.a luat de par si m.a paruit bine, iar deasupra capului meu, ei s-au lovit cum au putut.
Ideea este ca tatal meu si-a scos certificat medico-legal pt 2-3 zile (are o vanataie la un ochi), si vrea sa-l dea la politie/parchet (nu stiu unde) pe sotul meu sa raspunda penal.
N.am avut de.a face vreodata cu asa ceva si e cam urat pt noi sa avem de.a face cu politia.
Mi.am scos si eu certificat medico-legal (mentionez ca sunt insarcinata in 6 luni) in speranta de a-l ajuta pe sotul meu (nu am de gand sa-l actionez in judecata pe tatal meu).
Intrebarea este: poate avea castig de cauza un asemenea om si daca da, in ce sens? (el este purtat prin tribunale, este la pensie si n.are ocupatie).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danielioana , utilizator 15:58, 8 Mai 2017
Bună ziua,

Dacă poate avea câștig de cauză depinde în primul rând de ce scrie pe certificatul medico legal. Apoi depinde de ce reclamă tatăl dacă merge la poliție și de cum e cercetată cauza de către poliție și dacă se ajunge sau nu în instanță. E bine că v-ați luat și dvs certificat medico legal. E bun pentru a fi utilizat pentru caracterizarea tatălui, dacă va fi cazul. Dacă soțul va fi chemat ca suspect să dea declarații e mai bine să își ia de la început avocat. Dacă va primi avocat din oficiu va fi unul la audieri și un altul la proces ceea ce e posibil să îl dezavantajeze pe soțul dvs.
Daca tatal dvs depune plangere, ar fi indicat sa depuneti si dvs, ulterior, aveti posibilitatea sa va retrageti plangerile daca ajungeti la un consens.
Daca totul s-a intamplat in casa mea, in interior, nu.i normal sa i se dea dreptate tatalui meu, nu? Am si doi martori, dar momentan n-as dori sa-i implic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce o sa mi se intample daca cineva a facut o plangere penala asupra mea pentru ca l.am lovit? Popescu Vlad Popescu Vlad Sunt minor am 14 ani si un coleg care are handicap in acte a spus intr.o zi profesorului ca nu am venit la scoala pentru ca m.am dus sa ma sinucid pentru ca ... (vezi toată discuția)
Despre actele pentru buletin si parasirea tarii natale a unui minor Elena Mitru Elena Mitru Revin cu o intrebare.Daca tatal minorului de 16 ani si 10 luni l.a recunoscut la nastere,apoi l.a parasit si platindu.i de 2 ori pensia alimentara,apoi ne mai ... (vezi toată discuția)
Schimbare avocat dariaconstantin dariaconstantin Bună ziua, sper ca cineva sa.mi dea o soluție la următoarea situatie: Am început procesul de divorț, eu sunt plecat în străinătate și am angajat un ... (vezi toată discuția)