avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facilitate fiscală firmă care angajează persoane cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facilitate fiscală firmă care angajează persoane cu handicap

Bună ziua!

Mă interesează și pe mine dacă în baza Legii 76/2002, art. 80, un viitor angajator poate beneficia de subvenție pentru angajarea unui absolvent persoană cu handicap. Concret, dacă persoana cu handicap demisionează de la actualul lor de muncă și se înregistrează ca somer la Agenția Municipală Pentru Ocuparea Forței de Muncă București, viitorul angajator beneficiază de respectiva subvenție? Iar dacă da, care ar fi valoarea acesteia? Am văzut într-un text de lege publicat pe site-ul Ministerului Muncii cum că ar fi raportată la salariul minim brut pe țară garantat și în aceeași lege din alte surse că se raportează la valoarea ISR.

Vă mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 8 Mai 2017
Absolvenţii pot fi încadraţi în condiţiile art. 80 din Legea 76/2002, o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ, în termen de 12 luni de la data absolvirii studiilor.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, o sumă în cuantum de 900 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare absolventi - subventionarea locurilor de munca larisalaly larisalaly Buna ziua, Conform Legii nr. 76/2002 (+ Legea 250/2013 pentru modificarea şi completare) angajatorii pot beneficia de subventii in urma angajarii ... (vezi toată discuția)
Angajare dupa studii indemnizatie angajator nae2012 nae2012 Buna seara. Am si eu o intrebare am inteles ca daca te angajezi dupa ce ai terminat studiile angajatorul primeste o anumita suma de bani...dar angajatul ... (vezi toată discuția)
Angajare someri ataela1 ataela1 In cazul in care somerul cu handicap este incadrat cu jumatate de norma,angajatorul primeste subventia de 500 lei? (vezi toată discuția)