avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor

Buna ziua.Sunt in divorț si vreau sa plec cu fetiță minora in alta tara dar soțul nu vrea sa îmi ofere nicidecum procura.Cum pot proceda ca sa iau fata cu mine deoarece acolo vreau sa ma stabilesc.mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:07, 9 Mai 2017
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei aratand ca interesul superior al minorei este sa mearga cu dumneavoastra si solicitand substituirea acelui acord prin sentinta instantei.
Ma tem ca abia dupa pronuntarea divortului si ramanerea definitiva a sentintei veti putea sa va adresati instantei si doar daca domiciliul minorei se stabileste la dumneavoastra.
Multumesc.Asa voi face.
Doamna, puteti incerca si in timpul divortului, insa depinde de situatia concreta, ce aveti in tara de destinatie, care este aceasta, relatia tatalui cu copila etc.
Depinde si cat de avansat e dosarul de divort.
Desi pare simplu ca depuneti o cerere si s-a rezolvat situatia este atat de complicata incat este posibil sa nu reusiti.

Ca sa va stabiliti acolo cu minorul ar insemna ca drepturile tatalui sa fie limitate si tot la fel si drepturile minorului in relatiile cu tatal lui.

Ca sa aveti sanse sa obtineti castig de cauza ar trebui in primul rand sa aveti o locuinta in strainatate si sa aveti loc de munca.
Incercati sa aveti toate aranjate in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta si custodie minor corinapop corinapop Buna ziua. Ma numesc Corina locuiesc in Spania si sunt medic psihiatru. Sunt casatorita de aproape 14 ani si avem impreuna cu sotul o fetita de aproape 10 ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea dreptul de ami lua si eu copilul in timpul liber? daca fosta sotie nu mil da. 0734966966 0734966966 BUNA SEARA, MA NUMESC DAVID AM 27 DE ANI IN ACTE SUNT CASTATORIT DE 9 ANI DIN CARE A REZULTAT UN COPIL IN VARSTA DE 4 ANI. EU DE UN AN DE ZILE NU MAII SUNT CU ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a vedea copilul cristi1405 cristi1405 Buna ziua !!! Am si eu cateva intrebari de adresat pe acest site si sper sa ma ajute cineve si pe mine. Momentan sunt insurat din data de 20.05.2000 si cu ... (vezi toată discuția)