avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comercializarea unor bauturi alcoolice in local, vrac, ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comercializarea unor bauturi alcoolice in local, vrac, la pahar

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: detin un SRL, neplatitor de TVA - Obiect principal activitate - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predominanta de produse (caen 4711), neavand ca obiecte secundare vreunul din codurile 5510,5621, 5630 (cele aferente legii 170/2017). Doresc, comercializarea unor bauturi alcoolice in local, vrac, la pahar, precum: coniac, vodka sau desfacerea unei sticle de bere in fata magazinului. Spuneti-mi, va rog, cum trebuie sa procedez? De ce anume am nevoie?

Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: TALEANUALEXANDRA , utilizator 09:08, 15 Mai 2017
Buna ziua,

Imi pare rau sa va spun, dar pe aceasta incadrare CAEN nu aveti voie sa desfaceti bauturile alcoolice. Aveti voie doar sa le vindeti pentru a fi consumate in alta parte! D-voastra aveti dreptul sa faceti comert, dar desfasurati activitati de bar!

Stiu ca asta este o situatie frecvent intalnita si tolerata in multe locuri, dar pentru a desface bauturile alcoolice pe loc, trebuie sa functionati pe codul CAEN de bar, cu tot ceea ce implica respectiva incadrare, iar implicatiile sunt de multe feluri si nu au legatura numai cu legea pe care ati mentionat-o.

Trebuie sa mai aveti in vedere si alte reglementari de nivel national, cum ar fi ORDINUL 119 din 2014 referitor la igiena, sanatatea publică si mediul de viata al populatiei, de aplicarea caruia se ocupa DSP-ul,

sau acte normative de nivel local, a caror respectare este urmarita de Politia locala, sau inspectorii primarilor, care au tot interesul sa va incadreze in categoria barurilor, pentru a va obliga sa platiti taxa de autorizare aferenta!

Ceea ce faceti d-voastra nu este comert vrac, ci activitati de bar.
Aflati mai multe informatii aici: [ link extern ]

Numai bine!
Va multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen violetaanna violetaanna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: detin un SRL, neplatitor de TVA - Obiect principal activitate - Comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Vanzare bauturi alcoolice vrac TALEANUALEXANDRA TALEANUALEXANDRA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: detin un SRL, neplatitor de TVA - Obiect principal activitate - Comert cu amanuntul in magazine ... (vezi toată discuția)
Cod caen Maria Stet Maria Stet Buna va rog sa mă ajutați în ceea ce privește codul CAEN. Am doua puncte de lucru la aceeași adresă,binenteles în încăperi diferite. Activitatea ... (vezi toată discuția)