avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Daca in ultimile 24 de luni am 12 luni lucrate (dar am plecat prin demisie) si platesc timp de o luna de zile din mana toate asigurarile (sanatate, pensie, somaj), pot beneficia de ajutor de somaj?. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:09, 13 Mai 2017
Nu veti beneficia de somaj , in conditiile mentionate de dvs.
Va rog sa-mi expuneti o solutie legala prin care as putea obtine acest ajutor de somaj. Am peste 30 de ani vechime in munca, ca varsta peste 50 de ani, varsta la care pare-se ca in societatea noastra esti considerat "batran". Am plecat prin demisie de la fostul loc de munca deorece eram suspus unui stres psihologic infernal si am ales sa-mi pastrez sanatatea. Va rog sa ma sfatuiti ce optiuni as avea. Multumesc!
Care este data incetarii c.i.m. la ultimul loc de munca?
8 septembrie 2016.
O solutie at fi angajarea dvs pe durata determinate, o luna, doua luni , dupa care va puteti depune actele la somaj.

De exemplu, daca incheiati in c.i.m. pe durata determinata de o luna incepand cu 01.06.2017 , perioada eligibila pentru somaj ar fi 01.07.2015 - 01.07.2017 ... situatie in care aveti indeplinita conditia stagiului minim de cotizare la somaj.

Alte discuții în legătură

Incetare contract perioada determinata de 1 luna! diadora_74 diadora_74 La un contract pe perioada determinata de 1 luna, este necesara demisia/notificarea in scris? Trebuie respectat vreun preaviz? Poate inceta daca nu se ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in perioada de proba sorinmold sorinmold sunt angajat pe perioada determinata de aprox.doua saptamani.din cauza efortului fizix si a adaptarii am descoperit o problema medicala care ma inpiedica sa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa perioada de proba ruxandram ruxandram Buna ziua, Dupa finele perioadei de proba, daca angajatul sau angajatorul doreste sa sisteze colaborarea si angajatul este somer pana la un nou loc de munca, ... (vezi toată discuția)