avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Micsorare (prin zidire) a unei ferestre in apartament. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Micsorare (prin zidire) a unei ferestre in apartament. Este necesar aviz?

Buna, la un living open space cu doua ferestre inalte (peste 2m si latime 70-80cm), peretele in care sunt incluse devine astfel aproape inutilizabil.

As vrea sa zidesc jumatate din inaltimea ferestrelor actuale si sa pun geam termopan de dimensiune normala, inaltime cam 1m (desupra nivelului blatului, ca pe peretele nou zidit sa pot pune un corp de bucatarie pe podea)

In general am gasit doar situatii de demolare ziduri, nu si construire/zidire... Am nevoie de ceva avize (primarie? asoc proprietari? acord vecini?

*peretele este in lateralul blocului (nu afecteaza aspectul la drum) si oricum se va tencui + culoare si pe exterior ca sa arate unitar.

Alte discuții în legătură

Vecinii ma obliga sa-mi zidesc geamurile - servitute de vedere? bgm1 bgm1 Buna seara! Intre casa mea si gardul catre vecini este distanta de 1m, iar peretele dinspre vecini are ferestre de vedere. Casa a fost astfel construita cu ... (vezi toată discuția)
Recompartimentare / amenajare apartament - e necesara autorizatie? vch2009 vch2009 Buna ziua, Vreau sa renovez apartamentul si sa mut o usa interioara cu doi metri mai incolo pe perete(peretele nu este de rezistenta). Usa va fi pe ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de o lămurire într-o problemă legată de noii mei ... Radiss Radiss Am nevoie de o lămurire într-o problemă legată de noii mei vecini. In casa alăturată in trecut a aparținut bunicilor. Ulterior a fost vândută unei ... (vezi toată discuția)