avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am nevoie de ajutor

Buna ziua,
in cazul concedierii unui angajat este nevoie sa anunti AJOFM, indiferent de motiv si de numarul concediatilor?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:57, 21 Septembrie 2009
Anuntarea ITM-ului si ANOFM are loc numai in cazul concedierilor colective si nu in cazul unei concedieri individuale.
Art. 711 Codul Muncii
(1) În situatia în care, ulterior consultarilor cu sindicatul sau reprezentantii
salariatilor, angajatorul decide aplicarea masurii de concediere colectiva, acesta are obligatia de a notifica în scris inspectoratul teritorial de munca si agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca, cu cel putin 30 de zile calendaristice anterioare datei emiterii deciziilor de concediere.
La concediere individuala nu este obligatoriu sa anunti AJOFM-ul, dar in momentul in care va fi un post vacant in societate trebuie instiintat AJOFM.
art 10 din Legea 76/2002 – angajatorii au obligatia de a declara toate locurile de munca vacante, in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedieri colective Carmen Curelea Carmen Curelea Am un Caz: Firma la cre lucrez are incepute procedurile pentru concedieri colective- respectiv discutiile cu sindicatele, inaintare adresa de notificare la ... (vezi toată discuția)
Concedieri colective Bianca Mirea Bianca Mirea Buna seara, Cand angajatorul se hotaraste sa faca concedieri colective, face un proiect de concedieri pe care il aduce la cunostinta reprezentantilor ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva loredanastiuca loredanastiuca Vreau sa stiu daca din punct de vedere legal este corect ca planul de restructurare in cazul concedierii colective sa fie trimis mai intai catre ITM si AJOFM ... (vezi toată discuția)