avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie, documente necesare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie, documente necesare

Buna seara.
Pentru dosarul de stimulent de insertie ca si acte imi sunt necesare:
- cererea tip de acordarea a stimulentului de insertie
- CI parinti / Certificat casatorie / Certificat nastere copil (original+copie) / extras cont.
Urmatoarele doua acte nu imi sunt foarte clare:
- adeverinta tip eliberata de catre angajator : este aceeasi care a fost si la dosarul initial de indemnizatie ? (daca da, completat cu veniturile dinaintea nasterii copilului ?).
Iar a doua,
- adeverinta eliberata de angajator din care sa rezulte reluarea activitatii : este acelasi lucru cu cererea care o fac eu pentru reinceperea activitatii ? daca nu, ma puteti ajuta cu un model sa-l ofer angajatorului (societatea este mica si nu cunoaste ce trebuie sa faca).
Multumesc si o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:20, 9 Mai 2017
Ati fost in CCC si doriti sa reveniti in activitate pentru a lua stimulent?

sau

Depuneti direct actele pentru stimulent fara a mai fi in CCC?
Am fost in CCC. Fetita face 2 ani pe 14 iulie si trebuie pe 13 mai sa reiau activitatea. Multumesc!
Pentru persoana care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzută la art. 2 alin. (1) din OUG 11/2010, cererea de acordare a stimulentului de insertie va fi însoţită numai de dovada eliberată de angajator sau, după caz, de alte documente eliberate de autorităţile competente ori de declaraţia pe propria răspundere din care să rezulte că aceasta realizează sau urmează să realizeze venituri supuse impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent reinsertie  La implinirea 1 an al copilului, mama nu vrea sa se intoarca la fostul loc de munca ci sa aiba o activitate independenta in consultanta. La fostul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Somaj Cris11111 Cris11111 Buna daca inainte sa intru in concediu de crestere copil am fost in somaj si la 1 an si 10 luni maangajez primesc stimulentul de insertie ?si ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie baltamircea baltamircea ce acte trebuie pentru stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)