Buna ziua , ma poate ajuta cineva in legatura cu noile modificari din codul rutier . Mi sa retras carnetul pentru o perioada de 4 luni , plus evident amenda , in urma unui control cu etilotestul . aveam 0,13 mgL in aerul expirat , nu am fost sa mi se recolteze probe biologice . Este prima oara cand mi se intampla . Vreau sa fac contestatie si nu am inteles carei carei art din noile modificari . Sper ca cineva sa ma ajute . Multumesc
Permisul a fost suspendat ptr 3 luni si nu ptr. 4.
Ce motive doriti sa invocati in contestatie, ca nu erati sub influenta bauturilor alcoolice sau ca ati consumat o salata cu mult otet si 2-3 kg de mere?
Solicitarea recoltarii probelor biologice se face la initiativa conducatorului auto si nu a agentului constatator in scopul obtinerii unei dovezi cu drept de circulatie de 15 zile.
Agentul constatator va ducea la recoltare daca aveati peste 0,4 in aer expirat.
Buna Cyan , eu am gasit asta pe net legat de noile reglementari
Noul Cod Rutier mai prevede că dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, care are o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile”. În cazul în care îmbibaţia alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.
Sansele la contestatie sunt foarte mici ...
cyan a punctat bine ... ce motive veti invoca la contestatie? ca va fii fara sutinere in caz in care nu ati fost dvs. de buna voie la recoltare de probe ...
Daca nu ati mai avut suspendat dreptul de a conduce mergeti si dati examen si gata.
Noul Cod Rutier care a intrat in vigoare in 21 Ianuarie mai prevede că dacă un şofer se află la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, care are o îmbibaţie alcoolică cuprinsă între 0,2 -0,5 g/l alcool pur în sânge, respectiv 0,15 – 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile”. În cazul în care îmbibaţia alcoolică este de peste 0,5 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani.
Nu am avut niciodata nicio problema , nici macar un punct luat , dar nu ma lamuresc cu legislatia ... toleranta 0 ??? si nemaiconfrantandu/ma cu o astfel de situatie nu am stiut sa cer recoltarea probelor biologice .
Va cred insa necunoasterea legii nu va absolva de vina ...
Trebuie sa fim maturi si sa aceptam ca am gresit ... acuma vorba aceea daca stiti ca nu ati baut ati fii luptat atunci la fata locului cu agentul constatator pentru acest fapt ...