avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemia la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemia la volan

Buna ziua , ma poate ajuta cineva in legatura cu noile modificari din codul rutier . Mi sa retras carnetul pentru o perioada de 4 luni , plus evident amenda , in urma unui control cu etilotestul . aveam 0,13 mgL in aerul expirat , nu am fost sa mi se recolteze probe biologice . Este prima oara cand mi se intampla . Vreau sa fac contestatie si nu am inteles carei carei art din noile modificari . Sper ca cineva sa ma ajute . Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:38, 23 Iunie 2017
Si diavolul are nevoie de avocat mai ales atunci cand se imbraca de la Prada, daca tot spuneti ca va ocupati cu confectionarea camasilor! :)

Necunoasterea legii nu te absolva de raspundere.

ARTICOLUL 1- CONSTITUŢIA ROMÂNIEI
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

Asta inseamna ca legile trebuie cunoscute indiferent de profesie si alte criterii, religie, sex, etc..

Pentru viteza nu esti obligat sa te prezinti ptr sustinerea testului 13/15.

Singurele cazuri in care exista obligativitatea prezentarii sunt cele de la art. 106 alin 1) lit. a) si b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda +suspendare carnet coducere anamariacelik anamariacelik buna ziua as fi recunoscator daca cineva m-ar sfatui cum trebuie sa procedez in cazul in care am fost depistat in trafic conducand dupa ce am consumat un ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog sa ma ajutați cu un sfat. o cunoștința ... Lessie Lessie Buna seara. Va rog sa ma ajutați cu un sfat. O cunoștința de a mea, șofer pe camion, astăzi la ora 14 in timp ce se afla in deplasare cu camionul a fost ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)