avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Procedura Debransare Termoficare
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Procedura Debransare Termoficare

Buna ziua,
Doresc sa imi montez centrala termica in ap. Am fost la termoficare pentru instiintare si mi s-a comunicat faptul ca trebuie platita o "taxa" de aprox 600 lei pentru debransare. Intrebarile mele sunt:

-este legala sau un abuz aceasta taxa? de ce sa platesc un serviciu care nu il mai folosesc?

-eu ca pf nu am contract direct cu furnizorul, doar asociatia de proprietari, atunci de ce nu pot sa fac debransarea cu echipa de instalatori ai centralei si sa nu mai platesc la termoficare?


Mentionez ca: am proiect de gaze, instalatia in bloc este golita, am auzit si de povesti horor precum "termoficarea" are subcontractori care sudeaza de`a lela si iarna te trezesti cu inundatie de la tevile taiate.

Va multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:51, 9 Mai 2017
Este diferenta semnificativa intre taxa debransare si c/v furnizare utilitati
Exista procedura legala de urmat in cazul solicitarii debransarii de la sistemul centralizat de furnizare utiliotati-in cvazul imobilelor de locuit in comun
Aveti acordul scris din partea adunarii generale a proprietarilor imobilului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme debransare radet EUV EUV Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat. In luna Octombrie 2014 am demarat procedurile de debransare de sistemul centralizat de incalzire. Lucrarea a fost ... (vezi toată discuția)
Buna seara. intentionez sa incep renovarea unui apartament si ... Irinel09 Irinel09 Buna seara. Intentionez sa incep renovarea unui apartament si doresc sa schimb si caloriferele.Apartamentul se afla la etajul 2, iar pe coloana respectiva de ... (vezi toată discuția)
Plangere asociatia de locatari YETY YETY In blocul in care stau s-au facut in ultimele 10 zile trei debransari de la instalatia centralizata de termoficare pentru montare de centrale termice. ... (vezi toată discuția)