avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Angajatul unei societati a notificat demisia fara preaviz conform art 79 alin 8 din Codul Munciideoarece angajatorul nu si -a indeplinit obligatiile asumate prin contractul individual de munca dar angajatorul a emis decizie in temeiul art 79 alin 7 din Codul Muncii . in carnetul de munca apare ca temei legal al incetarii contractului individual de munca art 79 alin 7 din Codul Muncii.
Ce poate face salariatul in acest sens nemultumit de decizia angajatorului!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 21 Septembrie 2009
1. Efectul este acelasi: nu se efectueaza preavizul.
2. Asa ca nu vad de ce demisionarul ar fi nemultumit.
3. Daca vrea, poate contesta decizia la Tribunalul din judetul unde are domiciliul sau resedinta.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Salariatul nemultumit de decizia angajatorului, o poate contesta in instanta...B-)
Aici este o nemultumire de ambele parti, pe de o parte salariatul demisioneaza fara preaviz anuntand angajatorul ca nu si-a indeplinit obligatiile din CIM, si pe de alta parte angajatorul a luat la cunostinta si comunica salariatului ca desi demisia este un act de vointa unilateral,desfacerea CIM se face dupa expirarea termenului de preaviz total sau partial.

Aceasta neantelegere se rezolva in instanta.
1. Art.79(7) inseamna ca angajatorul renunta total sau partial la preaviz. Angajatorul a facut asta pentru ca nu este de acord cu faptul ca nu a respectata prevederile din CIM.
2. Oricum, pentru nerespectarea prevederilor din CIM, daca salariatul se considera nedreptatit va apela la instanta de judecata.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Nu-l afecteaza cu nimic aceasta incetare ... ca este in baza art.79 alin.7 sau alin.8 C.mun.
Pentru prejudiciul material suferit de salariat din culpa angajatorului în timpul îndeplinirii obligaţiilor de serviciu sau în legătură cu serviciul, acesta este obligat să îl despăgubească pe salariat. Prin urmare, puteti introduce o actiune avand ca obiect raspunderea patrimoniala a angajatorului pentru recuperarea prejudiciului suferit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie bibipopescu bibipopescu Daca un angajat isi scrie demisia, iar angajatorul i-o aproba la zi, cu ce articol i se poate desface contractul de munca? art.55 B-acordul partilor sau ... (vezi toată discuția)
Emitere decizie de concediere morozancarmen morozancarmen am fost in concediu pentru crestere copil pe perioada de 2 ani , am primit preaviz , poate fi emisa decizia de concediere inainte de a se implini termenul de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz lincan constantin lincan constantin In cazul demisiei fara preaviz, prevazuta de art.79 alin.8 din codul munci, simpla enumerare a obligatiilor pe care salariatul considera ca nu au fost ... (vezi toată discuția)