avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imposibilitate plata banci, ce pot sa patesc ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imposibilitate plata banci, ce pot sa patesc ?

1. In mai 2008 am imprumutat de la persoana fizica 50.000 euro
2. In iunie 2008 am contractat un credit imobiliar de 95.000 euro si credite de consum de 55.000 euro de la mai multe banci si am achizitioanat un apartament pe persoana fizica. Pe apartament am dat suma de 140.000 euro. (suma creditelor) . Apartamentul respectiv e grevat de ipoteca in favoarea primei banci. Celelalte credite nu sunt garantate. In perioada respectiva aveam un salariu f bun si eram actionara la o firma care era pe profit. A venit criza. Firma nu a mai mers si am cesionat-o , fiind pe pierdere, si am ramas si fara servici.
3. In sept 2009 mi-am vandut ap proprietate personala (altul, nu cel luat cu creditele de mai sus) , am incasat pe el 50.000 euro si am returnat imprumutul de la pct.1, de la persoana fizica
4. In prezent nu mai am nimic in proprietate, locuiesc la fiica mea, nu mai am servici si nu pot returna banii bancilor, ce e de facut ? practic bancile nu au ce sa-mi exexecute decat apartamentul luat pe credit, si oricum nu isi pot recupera toate sumele !! ce pot pati pentru diferenta care ramane de achitat ?
multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 17:22, 21 Septembrie 2009
Banca va face somatie de plata , prin executare silita obligandu-va la plata celorlalate credite . Acum va trebui sa platiti macar o parte din credite pentru a nu fi data in strada.
In afara de faptul ca veti pierde si celalalt apartament ( cel achizitionat cu 140.000 euro) si ca veti fi inscrisa in evidentele bancii ca rau platnic, nu veti mai pati nimic.
cum in strada ? locuiesc la fiica mea, e proprietatea ei !!!
Banca nu se poate lega de apartamentul fiicei dumneavoastra decat in situatia in care aceasta are calitatea de garant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008 inainte de xecutare silita Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Datele sunt urmatoarele: - apartament cumparat cu credit ipotecar in 2008; - debitorul nu mai poate plati rata la credit. Intrebari: - ce ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters202285 ContSters202285 Am cumparat o casa cu credit ipotecar in valoare de 80 mii de euro. la doi ani de la acest credit sotul meu pe aceeasi casa a mai facut un credit ipotecar, pe ... (vezi toată discuția)
Restante banca CARMENUTZA67 CARMENUTZA67 Buna ziua.Am un credit ipotecar la care sunt girant platitor.De ceva timp sunt in imposibilitate de a plati rata si am primit somatie de la o firma de ... (vezi toată discuția)