Buna ziua
A-si dori sa ma interesez, daca am datorii la ANAF, si am si un imprumut bancar,
ANAF a trimis ordin de proprire la angajator, Ei trebuie sa-mi opreasca 500 de lei din venit net, si am de platit 1000 lei la banca lunar. Venit net am lunar 1600.
Pot sa merg la ANAF cu o dovada de la banca ca am de plata lunar suma respectiva?
Buna ziua. Din câte știu atâta timp cât există o hotărâre de poprire pe salariu angajatorul e obligat să facă acea poprire dar sa nu depășească jumătate din salariul net. Nu știu sigur daca se poate deduce una în favoarea celeilalte. Mai trebuie întrebat.
Puteti sa mergeti, insa ANAF nu va da doi bani pe dovada respectiva, deoarece creanta bancii (adica datoria dvs) nu este urmarita silit, iar limita de 1/3 (sau de 1/2 dupa caz) a urmaririi veniturilor banesti este aplicabila doar in caz de executare silita, or pentru rata la banca nu va executa silit nimeni, ci platiti de buna voie.
Ar mai fi o variant. Puteti incerca o negociere cu banca pentru micsorarea ratei, evident cu majorarea dobanzii la credit, lungindu-se perioada de rambursare. Aici, insa, intervine ceva care nu este reglementat in nici- o lege. Intelegerea umana a unei situatii si modalitatea umana de rezolvare a acesteia. Va urez bafta !
Poprire salariu
serby30
sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani.
debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)