avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua! Suntem casatoriti avem un copil de 5 ani dar nu ne mai intelegem si nu vrem divort momentan. Ce pot face daca eu, ca mama,imi schimb temporar domiciliul copilul ramanand la el? Ce act trebuie sa intocmesc in asa fel incat custodia sa ramana comuna? Nu sa ne impartim vacantele si weekendul.Multumesc frumos!
Custodia este comuna.
Program de vizita se ridica intrebarea daca este necesar.
Sunt mai multe aspecte de discutat in functie de ceea ce vreti in viitor.
Ma gandeam ca in absenta mea de la domiciliu sa nu intenteze el vreo actiune si sa ia custodia totala acuzandu-ma de parasirea domiciliului.
În lipsa Dvs. de la casa unde locuieşte copilul îi oferiţi oportunitatea tatălui de a cere în instanţă domiciliul copilului la tata, iar dvs. veţi fi obligată la plata unei pensii de intreţinere pentru copil.
Nu există în Romania "custodie totală", ci autoritate părintească - comună sau unică.
Ok.As putea face cumva pentru ca aceasta temporara plecare sa nu aiba si alte efecte secundare?
Imi cer scuze pentru limbaj dar nu cunosc toti termenii juridici.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu copil minor OOvidiu OOvidiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatorul caz: Anul trecut prin sentinta judecatoreasca care a insemnat doar luarea la cunostinta a ceea ce am stabilit ... (vezi toată discuția)
Custodie oana_veciunca oana_veciunca am un copil de 5 luni , nu mai sunt cu tatal acestuia, nu am fost nici casatoriti iar acuma l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru custodie....la ... (vezi toată discuția)
Cum pot avea toate drepturile legale asupra copilului? StefaniaRoxana2230 StefaniaRoxana2230 Bună ziua. Am o fetita de 2 luni și jumatate si mi-aș dori sa am toate drepturile din punct de vedere juridic asupra ei (ieșiri din tara, înscrierea la ... (vezi toată discuția)