avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot avea toate drepturile legale asupra copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot avea toate drepturile legale asupra copilului?

Bună ziua. Am o fetita de 2 luni și jumatate si mi-aș dori sa am toate drepturile din punct de vedere juridic asupra ei (ieșiri din tara, înscrierea la școală etc.) cu posibilitatea ca tatăl sa își exercite dreptul în continuare. Noi nu suntem căsătoriți, iar el și-a refăcut viata iar noua lui iubita ne cam îngreunează situația. Cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:57, 7 Februarie 2020
Nicicum. Cereţi domiciliul copilului la dvs., atât puteţi face, altfel, dacă tăticul se trezeşte că vrea să ia copilul la el, îl ia, are aceleaşţi drepturi ca mama.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. vreti custodie exclusivă.
Nu par sa existe șanse din ce relatati.
Dacă aveți avocat discutați in detaliu tot ca sa vedeti ce strategie sa aplicați in concret daca vreti custodie exclusivă.Depinde si ce va face tatăl.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Autoritatea parinteasca se exercita in comun de catre ambii parinti. Asta presupune ca veti avea nevoie mereu de acordul tatalui, in chestiunile care privesc copilul.
In momentul de fata nu puteti obtine decat stabilirea domiciliului minorei la dvs.
Custodia exclusiva se acorda pentru cazurile exceptionale: decaderea din drepturile parintesti, rele tratamente aplicate minorului, condamnari penale etc etc.
Custodia exclusivă se poate obtine dar trebuie sa existe o strategie foarte bine gandita de avocat și sa iasa totul la.proces asa cum a gandit avocatul.
In caz de judecati aiurea nu se obtine custodia exclusivă si nici instanta nu poate da asa aiurea o hotărâre judecătorească.
Contează foarte mult și la ce instanta se judeca procesul deoarece sunt judecători si judecători...
Unii au o tendinta pregnantă către custodia comuna iar alții către custodia exclusivă.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire cu minor in alta tara daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , sunt divortata din septembrie 2010 , am o fetita de 9 ani care mi-a fost incredintata definitiv prin hotarare judecatoreasca , iar tatal are ... (vezi toată discuția)
Custodie copil in relatie nelegalizata Indiana32 Indiana32 Servus! am o fetita de 6 luni, eu si tatal ei nu prea ne mai intelegem. nu suntem casatoriti. as vrea sa stiu in primul rand: daca ma despart de el, ce pasi ... (vezi toată discuția)
Custodie copil popovici30mihaela popovici30mihaela Buna seara ce drepturi ar avea fetita mea dacă tatăl ei nu sa interesat de ea de la 5 luni ea având 3 ani jumate iar eu sunt recăsătorita,ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)