Bună ziua. Am o fetita de 2 luni și jumatate si mi-aș dori sa am toate drepturile din punct de vedere juridic asupra ei (ieșiri din tara, înscrierea la școală etc.) cu posibilitatea ca tatăl sa își exercite dreptul în continuare. Noi nu suntem căsătoriți, iar el și-a refăcut viata iar noua lui iubita ne cam îngreunează situația. Cum pot proceda?
Nicicum. Cereţi domiciliul copilului la dvs., atât puteţi face, altfel, dacă tăticul se trezeşte că vrea să ia copilul la el, îl ia, are aceleaşţi drepturi ca mama.
Dvs. vreti custodie exclusivă.
Nu par sa existe șanse din ce relatati.
Dacă aveți avocat discutați in detaliu tot ca sa vedeti ce strategie sa aplicați in concret daca vreti custodie exclusivă.Depinde si ce va face tatăl.
Autoritatea parinteasca se exercita in comun de catre ambii parinti. Asta presupune ca veti avea nevoie mereu de acordul tatalui, in chestiunile care privesc copilul.
In momentul de fata nu puteti obtine decat stabilirea domiciliului minorei la dvs.
Custodia exclusiva se acorda pentru cazurile exceptionale: decaderea din drepturile parintesti, rele tratamente aplicate minorului, condamnari penale etc etc.
Custodia exclusivă se poate obtine dar trebuie sa existe o strategie foarte bine gandita de avocat și sa iasa totul la.proces asa cum a gandit avocatul.
In caz de judecati aiurea nu se obtine custodia exclusivă si nici instanta nu poate da asa aiurea o hotărâre judecătorească.
Contează foarte mult și la ce instanta se judeca procesul deoarece sunt judecători si judecători...
Unii au o tendinta pregnantă către custodia comuna iar alții către custodia exclusivă.