Va rog sa ma ajutati cu urmatorul caz:
Anul trecut prin sentinta judecatoreasca care a insemnat doar luarea la cunostinta a ceea ce am stabilit ca si soti la mediator, s-a decis ca aveam asupra copilului custodie comuna cu domiciliul la mama. Asa scrie in sentinta judecatoreasca care mai notifica faptul ca tatal poate sa aiba copilul la el 2 weekenduri pe luna si cate o zi pe saptamana in zilele lucratoare.
Acum mama doreste sa-si mute domiciliul in alt judet (dintr-un oras universitar intr-un orasel mult mai mic cu oportunitati limitate) si implicit sa duca si copilul care acum este clasa pregatatioare in actualul oras. Poate sa faca acest lucru fara aprobarea mea? Are rost sa ajung in instanta pentru a cere sa ramana la mine copilul, sunt sanse de castiga? Nu exista cale de mijoc copilul trebuie sa ramana ori la mine ori la fosta sotie, nu putem sa-l purtam pe drumuri de la unul la altul decat eventual in weekend.
Trebuie sa mergeti la avocat ca sa va examineze intreaga situatie.
Cert este doar faptul ca, daca nu deschideti proces nu aveti nicio sansa.
Mama poate pleca linistita si este bine sa deschideti procesul la un moment oportun.Oportunitatea se analizeaza in concret de avocat pentru ca tine de strategia apararii.
Teoretic mama nu se poate muta în alt județ fără acordul dumneavoastră. Notificați de urgenta școală ca exista custodie comuna și ca nu au acordul dumneavoastră sa asigure transferul copilului la alta unitate școlară. În felul acesta o împiedicați sa se mute pana se stabilește unde ar fi mai bine copilului.
De ce dorește mama sa se mute în alt județ? Sigur sunt motive întemeiate tfel nu pleca de prea mult bine.
Dacă singurele dumnevoastră motive de a nu fi de acord cu mutarea copilului sunt ca este orașul mai mic și posibilitățile mai limitate ma îndoiesc ca veți câștiga.
Personal, pentru binele copilului va sfătuiesc sa negociați, program mai mare în vacante care sa acopere weekendurile în care nu o sa va puteți deplasa din cauza distantei.
Dacă însă aveți mai multe motive pentru a solicita domiciliul la dumneavoastră și relația cu copilul este foarte bună v-aș sfătui sa încercați.
Va multumesc pentru mesajul trimis. Ca sa va raspund la intrebarea dumneavoastra mama se muta la iubitul ei in alt judet, probabil si din cauza ca nu si permite sa plateasca chiria aici unde locuieste acum.
Motive intemeiate sa nu fiu de acord sunt si probabil am sa le expun unui avocat. M am linisitit putin cand mi-ati spus ca nu poate sa se mute la o alta scoala fara acordul ambilor parinti, ceea ce pana la urma era si normal.
Custodie comuna
Lauralina
Sunt divortata si am doi copii.in urma divortului avem custodie comuna cu domiciliul copiilor stabilit la mine. Vrem sa ne mutam din oras dar tatal nu vrea sa ... (vezi toată discuția)