avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz plata diurna externa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz plata diurna externa

Angajatorul refuza sa deconteze diurna pentru o deplasare externa (7 zile curs specializare), motivand ca "am avut toate mesele asigurate".
Conform HG 5178/1995, i-am explicat contabilei ca diurna se gaseste definita la art 5, insa ea sustine ca nu imi poate diurna, sau ca poate sa-mi acorde diurna insa numai 50% , insa fara prea multe explicatii. Nu inteleg refuzul ei, cu atat mai mult cu cat pe factura primita este precizat costul acestui curs, fara a fi defalcat(curs/cazare/transport) Consider ca este un abuz refuzul contabilei de a-mi deconta diurna si va rog sa-mi precizati in ce masura imi pot cere drepturile si cui sa ma adresez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 21 Septembrie 2009
Va puteti recupera drepturile banesti numai daca introduceti o actiune in instanta impotriva angajatorului dvs.
De asemenea, puteti sesiza si ITM-ul in legatura cu acest subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna contract munca toy_story toy_story Buna seara, Daca un angajat are mentionat in CIM ca beneficiaza de diurna in suma de X ron pentru deplasari interne si x EURO pentru deplasari externe ... (vezi toată discuția)
Diurna in romania Nagy Andreea Nagy Andreea Buna, am nevoie sa-mi deschida si mie cineva creierul pt ca nu gasesc exact unde scrie cum se acorda diurna; adica am o nedumerire: in cazul in care angajatul ... (vezi toată discuția)
Diurna externa spenter007 spenter007 Daca angajatorul plateste toate cele 3 mese si cazare, in HG cu privire la aceste diurne este precizat ca, in cazul de mai sus, angajatul trebuie sa primeasca ... (vezi toată discuția)