avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Inscriere tablou de avocati,taxe si contributii;
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Inscriere tablou de avocati,taxe si contributii;

Dupa luarea examenului de intrare in profesie,care sunt urmatoarele etape pe care ar trebui sa le parcurgem in continuare?Si aici ma refer la taxa de inscriere in tabloul de avocati si toate celelalte contributii pe care ar trebui sa le platim,inclusiv,care ar fi durata de timp de la luarea examenului pana cand ar trebui sa procedam la inscrierea in tabloul de avocati stagiari si depunerea contractelor de colaborare?

Va multumesc frumos!

Bafta multa celor care inca mai asteapta rezultatele!!!
Cel mai recent răspuns: Luciana Guraliu-Macovei , Avocat 19:24, 21 Septembrie 2009
In primul rand trebuie achitata taxa de trecere pe tabloul avocatilor care este stabilita de fiecare Barou in parte, intre 400 - 3500 Eu, trebuie facuta asigurarea pentru malpraxis, care costa undeva la 30 lei, precum si contributiile lunare de 10% din venituri catre casa de asigurari a avocatilor, dar nu mai putin de180 lei lunar, precum si contributiile catre Stat, 5,5% pentru sanatate si 16% impozit pe profit platibil trimestrial. Durata pana la care examenul e valabil, adica maximul pana cand se va depune contractul de colaborare si inscrierea pe Tablou, e de 2 ani

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Stiti cumva si care e procedura daca mi-am gasit maestru din alt barou?
Pot sa ma inscriu pe tablou la baroul unde am sustinut examen si sa inchei contract de colaborare cu avocat din alt barou sau trebuie intai sa fac cerere de transfer si sa vad daca reusesc?
Multumesc anticipat!
Pai avocatul indumator trebuie sa fie din acelasi Barou...nu stiu cum ar trebui sa actionezi, si la transfer sunt anumite taxe considerabile, desi motivatia o ai. Cel mai bine e sa intrebi la Baroul in care ai intrat pasii pe care sa-i urmezi. Bafta!
Merci alex pt raspuns. Exista un text care spune expres ca maestrul trebuie sa fie din acelasi barou? In Lg 51 si in Statut eu nu am gasit prevederea asta, iar unde legea nu prevede..... incercam sa speculam. Nu? Poate nu am fost eu suficient de atenta.
alex1981g a scris:

In primul rand trebuie achitata taxa de trecere pe tabloul avocatilor care este stabilita de fiecare Barou in parte, intre 400 - 3500 Eu, trebuie facuta asigurarea pentru malpraxis, care costa undeva la 30 lei, precum si contributiile lunare de 10% din venituri catre casa de asigurari a avocatilor, dar nu mai putin de180 lei lunar, precum si contributiile catre Stat, 5,5% pentru sanatate si 16% impozit pe profit platibil trimestrial. Durata pana la care examenul e valabil, adica maximul pana cand se va depune contractul de colaborare si inscrierea pe Tablou, e de 2 ani

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru

Va multumesc,
Cu stima,
Jurist Macovei Luciana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in barou aandrra aandrra stie cineva daca e posibil sa te inscrii in Baroul Bucuresti,ca avocat stagiar, dar avand contract de colaborare cu un avocat din alt barou? am promovat in ... (vezi toată discuția)
Inscriere in tabel aandrra aandrra buna ziua, as vrea sa intreb daca promovand ex de primire in profesie la bucuresti, ma pot inscrie la iasi. am auzit ca exista si astfel de cazuri. acesta ... (vezi toată discuția)
Avocatura nicolealex nicolealex buna , as dori sa stiu cum pot deveni avocat, inclusiv cuantumul taxelor care trebuie platite, daca este obligatorie urmarea cursurilor de la acel institut de ... (vezi toată discuția)