avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Certificat Urbanism conditionat de o declaratie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Certificat Urbanism conditionat de o declaratie

Buna seara.
O primarie din Ilfov ma obliga sa dau urmatoarea declaratie notariala in vederea obtinerii unui certificat de urbanism:

''Declarație notarială că nu sunt pretenții ca primăria să asigure: rețele de apă, canalizare, energie electrică, gaze, iluminat stradal și drumuri".

Intrebarea pe care o am este daca exista temei legal (care este legea care guverneaza cerintele necesare pentru eliberarea certificatului de urbanism?) pentru aceasta obligativitate.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: lucvl , utilizator 11:51, 25 Februarie 2019
Da, sunteti obligat sa dati o astfel de declaratie pentru ca nu cumva sa credeti sa va aflati intr-o tara europeana moderna in care exista astfel de utilitati peste tot.
Lasand gluma la o parte va scriu ca Legea 50/1991 care reglementeaza regimul si scopul emiterii certificatului de urbanism nu prevede o astfel de obligatie [ link extern ] .
Domniile lor va cer declaratia pentru ca ... :hammer: :slap: habar n-am de ce. Probabil se tem ca imediat ce aveti o casa acolo le veti cere sa va faca drum asfaltat, sa va traga curent, apa, sa ridice gunoiul, chestii europene care nu se cad a fi savarsite pe acolo.
P.S. Cereti-le d-voastra sa va indice ei temeiul legal.
Multumesc.
Am fix aceeasi parere,insa , atata timp cat aceasta declaratie se afla pe site,inseamna ca sunt acoperiti cumva..
Construiti in padure?
Unde doriti sa obtineti CU nu exista niciuna din utilitatile pentru care trebuie sa dati declaratia notariala?
Daca nu exista, aveati in vedere sa solicitati primariei sa construiasca si sa traga utilitatile? Nu exista alte imobile construite in proximitate?
Nu.Teren intravilan, am 150 de metri in lateral de la ultimul stalp de electrica iar vis a vis imobil construit care are curent si gaz.
In schimb platesc 360 lei impozit pt. 1000m pentru care nu mi se ofera nimic.
Claudiu_Ionescu1974 a scris:

Multumesc.
Am fix aceeasi parere,insa , atata timp cat aceasta declaratie se afla pe site,inseamna ca sunt acoperiti cumva..

Mdaaa. Probabil ca or fi adoptat o astfel de hotarare in trecut in timp ce serviciul juridic al prefecturii dormea sau era plecat dupa ciuperci in padure. Nu e mare lucru sa desfiintati in instanta o astfel de hotarare de consiliu local insa ar fi bine sa luati legatura cu un avocat local.

Alte discuții în legătură

Donare drum primarie luc1kws luc1kws Locuiesc in orasul P@ntelimon si stau pe o strada pe care toti proprietarii si-au cumparat lotul de casa cu tot cu drum. Mai precis, am cumparat sub forma a 2 ... (vezi toată discuția)
Se poate face servitute fara certificat de urbanism bostancalin bostancalin Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o situatie. Anul acesta am intabulat o casa; casa are acces pe un drum de exploatare de pamant ... (vezi toată discuția)
Constructie casa dddenver_25 dddenver_25 Buna ziua. Am achizitionat un teren in ilfov, comuna vidra, situat cam la 400 metri de utilitati. Se poate demara procesul de autorizatie de constructie a ... (vezi toată discuția)