avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa!

Buna seara!
Suntem doi frati iar mama vrea sa ii lase casa doar surorii mele.
Poate sa faca chestia asta,sa ii lase doar surorii mele?
Si daca da,care sunt procedurile?
Eu as putea contesta cumva?
Tin sa mentionez ca suntem frati buni (si de mama si de tata) iar ambii parinti traiesc.
Cel mai recent răspuns: Corina271 , utilizator 13:11, 11 Mai 2017
Bună seara. Vrea sa facă acte surorii acum cat este în viata? Doar la decesul dânsei veți putea invoca rezerva succesorala..
Da,vrea sa ii faca acte acum cat e in viata doar surorii mele.
Poate sa ii lase doar iei?
Sau are nevoie si de samnatura mea?
Buna seara,
NIMENI NU E OBLIGAT SA LASE BUNURI SUCCESORILOR!
Da, parintii dumneavoastra POT sa instraineze bunurile ce le apartin oricui doresc ei FARA a cere socoteala NIMANUI si, deci, nici dumneavoastra.
In functie de tipul de act incheiat, dupa decesul parintilor sau a fiecaruia din ei, puteti sa solicitati constatarea nulitatii actului sau reductiunea.
Nu are nevoie de semnatura dvs. Dacă vrea sa-i facă acte surorii, poate face acest lucru. Iar la decesul dânsei veți putea face demersuri în instanta.

Alte discuții în legătură

Mostenire sot sotie bogdan.ignatt bogdan.ignatt parintii mei sunt casatoriti de 25 de ani.In caz ca unul dintre ei ar deceda fratii si surorile lor ar avea vre-un drept asupra propietatilor detinute sau ... (vezi toată discuția)
Mostenirea averii dang3r dang3r buna seara!numele meu este dan si as.i avea o intrebare inlegatura cu mostenirea averi si inpartirea bunurilor parintrsti intre frati.SAUBIECTUL INCEPE CAM ASA ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)