avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea averii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea averii

buna seara!numele meu este dan si as.i avea o intrebare inlegatura cu mostenirea averi si inpartirea bunurilor parintrsti intre frati.SAUBIECTUL INCEPE CAM ASA INTR-O FAMILIE SUNT 5 frati,tatal si mama lor sunt in viata vrea sa lase toata mostenirea lor la unui singur frate(cel mai mic dintre ei) el este alaturi de parinti lui ceilanti sunt castoriti prin alte zone ale tari;cand parinti vor muri amandoi(mama si tata lor) celanti 4 frati daca vor avea pretentie la avere va putea mosteni si ceilanti 4 frati ceva din avere daca toata este trecuta pe numele celui mai mic frate(de amandoi parinti cand erau in viata),celanti frati pot sasi dobandeasca ceva din avere prin instanta legal??
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:33, 3 Noiembrie 2011
Depinde de mai multi factori.
Daca contractul de vanzare este o donatie simulata (adica nu se plateste suma din contract) fratii vor putea contesta contractul in instanta drept donatie simulata si daca vor avea dovezi se va anula contractul si totul va intra in masa succesorala.
Daca, insa fratele va plati (poate chiar si fictiv) si va putea dovedi plata cu ordin de plata, etc sansele scad.
Da, ceilalti frati pot, in principiu, dupa decesul parintilor sa incerce contestarea actului prin care s-a transmis averea doar unuia dintre frati, intrucat legea le recunoaste tuturor fratilor un drept la mostenire-rezerva succesorala.
cu respect pentru raspuns o sear placuta
Daca fratele cel mic nu are posibilitatea sa cumpere casa parintilor sai, poate incheia cu acestia un contract de intretinere ( parintii ii transfera proprietatea fiului in schimbul intretinerii ), mai ales ca locuiesc impreuna si probabil ii va si ingriji oricum
Conform noului cod civil contractele de intretinere sunt libertati si astfel poate intra in masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla daca.................... nimenea nimenea Imi permit sa va adresez si eu cateva intrebari. Mama si tatal meu in prezent in viata detin un apartament cu 4 camere.Eu mai am un frate. Mama de ceva timp ... (vezi toată discuția)
Mostenire MaziluG MaziluG Buna dimineata . In cazul in care intr-o familie se afla un copil cu probleme medicale ( sindromul down ) se elimina de la mostenire , sau cel care mosteneste ... (vezi toată discuția)
Cine vine la moºtenire ºi cât e rezerva anthynidiany anthynidiany Am de prezentat 2 situaţii 1. Mama are 5 copii iar soţul nu mai trăieşte. Averea ei constă într-o casă şi ceva pământ. Mama vrea să dispună de ... (vezi toată discuția)