avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la vanzarea a 2 apartamente
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la vanzarea a 2 apartamente

X cumpara in februarie 2017 un apartament pe care il vinde in mai 2017 cu o suma de 10000 lei in plus. X vinde in septembrie 2017 un apartament cumparat in 2016 , unde are si domiciliul, tot cu un pret de 10000 lei in plus fata de pretul de cumparare.
Ambele apartamente sunt vechi.
Trebuie sa plateasca tva , pt ca sunt 2 tranzactii, sau nu?
In cazul in care trebuie sa plateasca , se plateste la valoarea de 1oooo lei, cat e profitul sau la toata valoarea?
Daca nu declara la finante e vreo posibilitate sa-l depisteze si sa-i vina decizie de impunere ulterior?
Mentionez ca am citit dispozitiile din codul fiscal dar tot in ceata sunt.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 23:42, 10 Mai 2017
Si cat ar fi tva 5% sau 20%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzari apartamente "vechi" ,tva ? ili47 ili47 Buna ziua ,asi dori informatii ,lammuriri la situatia urmatoare: Pf .neregistrat platitor de TVA,vinde 6 apartamente in anul 2011 .Proces verbal de receptie ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract vanzare cumparare mad4green mad4green Buna ziua, Am semnat si eu un antecontract de vanzare-cumparare in februarie 2016 pentru o locuinta care avea termen de finalizare 31 Martie 2017. Pretul ... (vezi toată discuția)
Eliminare impozit locuinte AndreiSlab AndreiSlab Buna ziua, Am observat de curand faptul ca noul Guvern doreste, sau, din cate citesc pe unele site-uri de stiri, deja a eliminat impozitul pentru locuintele ... (vezi toată discuția)