avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in lipsa uneia din parti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in lipsa uneia din parti

Buna ziua!
As avea si eu nevoie de ajutor pentru o prietena cu privire la un divort.
Persoana despre care va vorbesc in 1995 s-a casatorit in tara si ulterior dupa cativa ani a plecat impreuna cu sotul in Italia unde de 16 ani traieste cu acesta. Din casnicia cu acesta are doua fete una de 20 de ani si o minora de 8 ani.
De jumatate de an s-a despartit fizic de sotul sau deoarece el avea grave probleme cu alcoolul. Ea s-a mutat impreuna cu fetele intr-o alta casa, iar el a ramas in casa lor, iar acum el a revenit in tara si vrea sa intenteze divortul. Problema este ca ea are in buletin adresa pe un apartament din tara in care au locuit si pe care l-au vandut la plecare. Din aceasta cauza e posibil ca ea sa nu primeasca citatia pentru divort si ar dori sa stie ce se intampla daca este deschisa actiunea de divort si ea nu se va prezenta? Se poate finaliza divortul in absenta ei? Daca da, ce se poate intampla cu minora tinand cont ca ea nu este aici sa-si sustina cauza?
Mentionez faptul ca ea nu se opune divortului, mai ales ca ea a facut pasul de a se muta cu fetele din casa proprietate personala tocmai pentru linistea si siguranta acestora.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 11 Mai 2017
DORYN80, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 18:21, 11 Mai 2017
In acest caz e bine daca se poate pronunta in lipsa sa mai ales ca ea nu este impotriva divortului, dar poate tatal in vreun fel sa solicite sa ia minora la el atata vreme cat nu e acordul partilor sau minora nu e de acord sa stea cu el?
Va multumesc!

roxanel a scris:

Dacă soțul său indica adresa sa din buletin at procedura de citare a doamnei cel mai probabil se va face la acea adresa. Și în cele din urma se va judeca divorțul în lipsa sa.

Da, odată cu acțiunea de divorț soțul poate cere custodia minorei dacă dorește. Iar dacă doamna nu se va putea apara, practic fiind citata la alta adresa de at cea la care locuiește în fapt, are toate șansele sa piardă custodia fetei. Eu as proceda altfel: as intenta eu acțiunea de divorț și custodia minorei, prin avocat. Doamna are nevoie de o consultanta juridica!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire Aliteona Aliteona buna ziua:ma numesc corina si sunt in italia de 5 ani,,am un copil in romania, fostul meu sot actual tata al copilului ,,mi-a spus ca el are custodia copilul ... (vezi toată discuția)
Schimbare custodie minor Gbariela Gbariela Buna ziua tuturor. Problema, pe scurt: am divortat de tatal copilului in 2000, custodia fiindu-mi incredintata. In prezent locuiesc in Franta. Fetita nu s-a ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? Catalin173 Catalin173 Bună ziua! Sunt tare nelamurit..de fapt cred ca nu e destul de corect ceea ce se intampla. De curind am divortat pt ca fosta mea sotie era in Italia de mai ... (vezi toată discuția)