avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare custodie minor

Buna ziua tuturor.

Problema, pe scurt: am divortat de tatal copilului in 2000, custodia fiindu-mi incredintata. In prezent locuiesc in Franta. Fetita nu s-a acomodat aici si a cerut sa fie dusa la tatal ei, in Romania, ceea ce am facut cu 4 luni in urma.

Rugamintea mea este sa-mi spuneti cum poate fi legalizata aceasta situatie. Este neaparat nevoie de o actiune in instanta? Sau as putea face eu o declaratie? Nici eu nici tatal fetei nu ne putem permite un avocat.

Va multumesc mult.
se investeste instanta de judecata cu o actiune de reincredintare a minorei .
daca nu va permiteti avocat, va prezentati la termenele procesuale dvs. si fostul sot .
cel mai probabil va fi audiata si minora. cred ca are 10 ani din ce le expuse de dvs .
Cum nu cunosc limbajul juridic, nu inteleg ce inseamna investirea instantei cu o actiu de reincredintare. Ce as putea face eu de aici, din Franta?

Fetita are 12 ani.

Multumesc mult.
am vrut sa spun ca singura posibilitate legala ar fii ca sotul dvs sa introduca in instanta o actiune prin care cere reincredintarea minorei .
cu alte cuvinte, doreste sa -i fie dansului incredintata spre crestere si educare .
instanta competenta este cea in a carei raza teritoriala domiciliaza copilul minor /paratul .
Doamna, stiti cat costa un avocat de spuneti ca nu vi-l permiteti?
Daca da, cautati pe net o actiune pentru reincredinatre si o va introduce sotul. POate ca e mai ieftin, cine stie, depinde.
Va alegeti un domiciliu de corespondenta cu instanta in tara si gata!
Tre buie sa tineti cont ca citarea dv. va costa considerabil, poate mai mult ca un avocat, depinde de cate ori se va face etc.

Nu stiu insa daca sa veniti in tara ar ajuta, in functie de costul avionului ar putea fi iar mai ieftin un avocat. Depinde, evident.
Va sfatuiesc sa mergeti macar la o consultatie ca sa va faceti o idee despre costuri si sa luati o decizie in cunostinta de cauza.
La excelentul raspuns al colegei AVILL=D> as mai adauga ca, pe langa avion, si cheltuieleile inerente calatoriei la fiecare termen, trebuie sa va descurcati si cu acte si procedural...Si eu zic ca s-ar putea sa iesiti mai ieftin apeland la un avocat sa va reprezinte.Oricum, altcumva nu puteti rezolva, deoarece o hotarare judecatoreasca nu poate fi modificata decat de alta hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)
Tagada a paternitatii dicher_florin dicher_florin am o fetita de 6 luni care s-a nascut inainte de a primi viitoarea mea sotie hotarirea definitiva de divort de fostul ei sot. fetita ii poarta numele lui dar ... (vezi toată discuția)